Machteloos FC Twente ook tegen VVV-Venlo onderuit

Geplaatst op 19 augustus 2017 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – FC Twente heeft ook de tweede competitiewedstrijd verloren.  Na de nederlaag vorige week bij Feyenoord (2-1), ging de ploeg zaterdagavond in eigen huis met dezelfde cijfers onderuit tegen promovendus VVV-Venlo.

In de openingsfase had het er alle schijn van dat het een mooie avond zou worden voor FC Twente. Enkele goede aanvallen en een grote kans die via binnenkant paal niet in maar uit het doel vloeg, leken de opmaat voor een succesvolle wedstrijd. Na vijf minuten volgde al de eerste omslag. Vooraf waren er al twijfels over de inzetbaarheid van Hidde ter Avest. De verdediger bleek toch wedstrijdfit, maar raakte vroeg in de wedstrijd geblesseerd. Tijdens het vervolg van het duel oogde de ploeg allesbehalve ingespeeld. VVV, dat achterover leunend begon, kreeg vertrouwen en zocht brutaal de aanval. De Limburgers kregen halverwege de eerste helft een beloning voor die instelling. Vito van Crooy besloot uit een moeilijke hoek op doel te schieten en zag de bal met een fraaie curve in de kruising verdwijnen. Nog geen twee minuten later had Van Crooy de 0-2 op de schoen, maar dat leed bleef het zwalkende FC Twente bespaard.

Op slag van rust ging het toch weer mis voor FC Twente. Doelman Jorn Brondeel probeerde na een hoekschop de bal weg te stompen, maar raakte slechts lucht. Ralf Seuntjens reageerde alert en bood Jerold Promes een niet te missen kans op de 0-2.

Na rust meer strijd maar weinig resultaat
FC Twente begon de tweede helft met een instelling die in elk geval het idee gaf dat de ploeg leek te beseffen dat er geknokt moest worden. Tom Boere bracht zijn ploeg terug in de wedstrijd, door een voorzet van Jeroen van der Lely binnen te koppen. VVV vertraagde en FC Twente was niet bij machte de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Het spel dat de ploeg daarbij liet zien was dusdanig beroerd dat in de directiekamer de alarmbellen afgegaan moeten zijn. Er zal een postje met geld gevonden moeten worden, om voor het einde van de maand voor een flinke kwaliteitsimpuls te zorgen, anders gaan de Enschedeers een uiterst vervelend seizoen tegemoet.

FC Twente – VVV-Venlo 1-2 (0-2)
Scheidsrechter: Mulder.
Gele kaart: Van der Heyden, Thesker (FC Twente), Tissoudali, Van Crooy (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 23.800
Score: 23. Van Crooij 1-0, 41. Promes 0-2, 60. Boere 1-2.
FC Twente: Brondeel, Ter Avest (6. Van der Lely), Andersen, Thesker, Trajkovski, Van der Heyden (75. Liendl), Holla, Jensen, Gjorgjev (63. Assaidi), Boere, Kvasina.
VVV-Venlo: Unnerstal, Rutten, Röseler, Promes, Janssen (60. Labylle), Post, Van Crooy (90. Dekker), Leemans, Seuntjens, Thy, Tissoudali (72. Hunte).