Matig FC Twente verzuimt te winnen in Groningen

Geplaatst op 23 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

GRONINGEN – FC Twente heeft vanmiddag twee punten verloren in de strijd om de bovenste plaatsen. In de Groningse Euroborg kwam de ploeg, ondanks twee reuzekansen voor Ola John en Nacer Chadli, niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Lange tijd was het duel slaapverwekkend. Hoewel FC Twente na negentien minuten de leiding nam via een schot in de korte hoek van Ola John, waarbij doelman Brian van Loo in de fout ging, konden de Tukkers nauwelijks een vuist maken in de Euroborg. Ook al was het na de rust eveneens niet goed, de spanning nam wel toe. FC Twente grossierde in onnodig balverlies, waardoor FC Groningen meer opereerde op de Enschedese helft. In eerste instantie kwam de thuisploeg goed weg. Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer verzuimde de bal op de stip te leggen, toen Marc Janko werd vast gehouden. Even later werd het onheil alsnog afgeroepen over de ploeg van Co Adriaanse. Nikolay Mihaylov keerde de bal uit een afstandsschot van David Texeira, maar was kansloos uit de rebound van Suk.

FC Twente, dat ook in het vervolg een moeizaam duel speelde, kreeg wel een tweetal grote kansen op de overwinning. De Almeloër Van Loo, voor de rust nog zwak ogend bij de tegentreffer, werd de held van Groningen. Ola John stevende na een doorgekopte bal van Luuk de Jong alleen af op doel, maar Van Loo keerde. Twee minuten later was het de beurt aan Nacer Chadli. Hij vierde afgelopen donderdag tegen Odense zijn rentree met een treffer en een assist, maar vandaag tegen FC Groningen was zijn invalbeurt veel minder fortuinlijk. Ook Chadli miste, waardoor het duel in een mager gelijkspel eindigde.

Scoreverloop: 20. John 0-1, 65. Suk 1-1
Geel: Rosales (FC Twente)
FC Groningen: Van Loo, Kappelhof, Van Dijk, Ivens, Burnet, Bacuna (56. Suk), Kieftenbeld, Andersson (77. Hiariej), Sparv, Tadic, Texeira
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof (46. Bengtsson), Douglas, Tiendalli, Brama, De Jong, Landzaat, Bajrami (46. Janssen), Janko (67. Chadli), John