Zondag 19 mei 2024
Twentesport

McClaren blij na bevestiging transfer Tadic: ‘We hebben hem’

Geplaatst op 10 april 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De kogel is eindelijk door de kerk. De overgang van Dusan Tadic van FC Groningen naar FC Twente is officieel, zo heeft de club uit het noorden bevestigd. Volgens directeur Hans Nijland, die de overgang eerder nog ten stelligste ontkende, waren de Tukkers als enige concreet. Nijland spreekt van een van de grootste binnenlandse transfers in de geschiedenis. ‘Dit was het maximaal haalbare’, verklaarde de beleidsmaker over de transfersom van 7,7 miljoen euro. Van deze 7,7 miljoen euro gaat 35 procent direct naar FC Groningen. Die dekt daarmee de verliezen voor dit jaar -ongeveer 2 miljoen – op de begroting af. Ook Groningen heeft last van de crisis. De resterende 65 procent gaat na aftrek van de kosten in het spelers-fonds voor nieuwe aankopen.
Met Tadic erbij moet FC Twente gaan voor het allerhoogste om in de toekomst haar financiële verplichtingen te kunnen nakomen. Men gaat er vanuit dat het wel gaat lukken, omdat er nog steeds hard gewerkt wordt de inkomstenkant omhoog te krijgen.

FC Twente trainer Steve McClaren is verguld met de Servische spelmaker. ‘We hebben hem’, riep de Engelsman, kort nadat FC Groningen de transfer bevestigde. ‘Ik ben hier heel blij mee. Tadic is een fantastische versterking’, aldus McClaren.

Foto: Dusan Tadic (TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief