Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

McClaren tevreden over eerste serieuze test na winterstop: ‘Maar het spel moet beter’

Geplaatst op 22 januari 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De 5-0 uitslag ziet er indrukwekkend uit. De cijfers wekken wellicht bij degenen die de wedstrijd niet gezien hebben,  de indruk dat FC Twente tegen RKC een glanzende wedstrijd speelde. Maar dat was niet zo. Twente was stukken sterker dan de zwakke Brabanders, maar draaide desondanks nog niet op volle toeren. Tot de eerste treffer (in de 27ste minuut door Luuk de Jong) was het tempo laag en kon Twente nauwelijks openingen vinden in de defensie van RKC. De creatieve ingevingen kwamen vooral van spelers als Emir Bajrami en Ola John. Nacer Chadli, die op ’10’ speelde, werd vaak overgeslagen bij het opzetten van een aanval. ‘RKC stond goed georganiseerd. Wij waren zoekende en bleven  daarbij wel geduldig loeren op mogelijkheden. De eerste wedstrijd na de winterstop is altijd moeilijk. Dus ik ben blij en tevreden met de winst. Die eerste twee doelpunten waren belangrijk. Maar dat we gewonnen hebben, doet me goed. Bovendien hielden we de nul’, zei Steve McClaren na de eerste officiële wedstrijd sinds zijn rentree bij de club.
Hij koos voor Luuk de Jong (foto) als centrumspits, zette Chadli dus op 10 en gaf ook Bajrami een basisplaats. Leroy Fer  speelde eveneens, Willem Janssen zat op de bank. ‘Ik was geïnteresseerd in de manier waarop deze elf spelers voetbalden. Ik had al veel geleerd over deze groep tijdens de trainingen en op het trainingskamp. Maar deze wedstrijd was de eerste echte test. Die is geslaagd, maar ik heb wel gezien dat we na de 3-0 de controle verloren op het spel en dat moet dus beter’, aldus McClaren die prima te spreken was over het publiek. ‘De twaalfde man is hier altijd goed. Dat is belangrijk, we hebben ze nodig.’

RKC-coach Ruud Brood typeerde de zaterdagavond in de Grolsch Veste als heel moeilijk. ‘Ik had er meer van verwacht’, zei hij. ‘We stonden in de eerste 25 minuten wel goed, maar kwamen niet verder dan tegenhouden. We kwamen er niet uit, omdat we bij balbezit slordig speelden. Toen het 1-0 werd, ebde het vertrouwen weg. Ik zag toen dat het een moeilijke avond zou worden. We zullen ons moeten herpakken,’ aldus Brood.

Foto: Luuk de Jong schermt de bal goed af in het duel tegen RKC
(Foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief