Met McClaren keert het geluk en plezier terug bij FC Twente

Geplaatst op 21 januari 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente heeft het eerste duel onder leiding van de teruggekeerde Steve McClaren omgezet in een 5-0 overwinning. De uitslag verbloemde dat er nog het nodige sleutelwerk te verrichten valt om de ploeg te transformeren in een titelkandidaat. Voor rust was het Luuk de Jong, die na een misser van RKC Waalwijk-doelman Jeroen Zoet de score opende. Een door Ard van Peppen van richting veranderd schot van Emir Bajrami bracht FC Twente al voor rust op een veilige voorsprong. Na rust bracht De Jong vanaf elf meter de stand op 3-0, voordat treffers van Nacer Chadli en Ola John de eindstand op 5-0 bepaalden.

Met Steve McClaren keerde ook het geluk terug in de Grolsch Veste. Daar waar de Engelsman in zijn eerste periode in Twentse dienst regelmatig het fortuin aan zijn zijde had, mochten de Tukkers ook tegen RKC Waalwijk niet klagen. Na een openingsfase, waarin FC Twente het duel moeiteloos controleerde, kwamen de Tukkers halverwege de eerste helft op fortuinlijke wijze op voorsprong. Een voorzet van Roberto Rosales leek voor RKC-doelman Jeroen Zoet een eenvoudige prooi. De keeper kwam al springend in botsing met Luuk de Jong, liet de bal daarbij los, waarna het voor de spits een koud kunstje was de score te openen.

Hoewel de 1-0 bevrijdend had moeten werken was dit zeker niet het geval. Het was RKC Waalwijk dat het spel overnam en via Aaron Meijers een goede kans op de gelijkmaker kreeg. Doordat de Waalwijkers de aanval moesten zoeken, ontstond er ruimte voor de Twentse voorhoede. Het was de sterk, want met nieuw vertrouwen, spelende Emir Bajrami die optimaal wist te profiteren. Toch had ook hij het fortuin aan zijn zijde. Het schot van de vleugelspeler werd door verdediger Ard van Peppen dusdanig getoucheerd, dat Zoet opnieuw kansloos was.

Na rust zorgde een strafschop voor de definitieve beslissing. Nadat Bajrami onderuit ging in het RKC strafschopgebied, scoorde De Jong vanaf elf meter zijn tweede treffer. Even daarna werd het 4-0. Opnieuw had de doelman van RKC een flink aandeel in de treffer. Door een vrije trap van Ola John weg te slaan, bood hij Nacer Chadli een niet te missen kans. In de slotfase was het Ola John die de eindstand op 5-0 bepaalde. Daar waar iedereen een voorzet verwachtte, besloot John ineens te schieten. Doelman Zoet stond verkeerd en zag de bal buiten zijn bereik in het doel verdwijnen.

Hoewel FC Twente een ruime overwinning behaalde, werd duidelijk dat er voor Steve McClaren nog het nodige werk te verrichten valt om van zijn ploeg een echte titelkandidaat te maken. De belangrijkste winst die de Engelse trainer tot dusver wist te behalen is dat de spelers in het veld weer plezier uitstralen. Daarmee lijkt hij de basis te hebben om opnieuw succesvol te kunnen zijn.

FC Twente – RKC Waalwijk 5-0 (2-0)
26. De Jong 1-0, 35. Bajrami 2-0, 54. De Jong 3-0 (pen), 65. Chadli 4-0, 81. O. John 5-0
Arbiter: Van Sichem
Geel: Rosales, Brama, Duits, Van Peppen, Auassar
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama (68. Janssen), Chadli (84. J. John), Fer, Bajrami (73. Janko), De Jong, O. John