Maandag 27 mei 2024
Twentesport

Michel Preud’homme: ‘Ik wens Twente het allerbeste’

Geplaatst op 13 juni 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Eenmaal moet het definitief zijn. FC Twente maakte het vandaag bekend. Michel Preud’homme (foto) verlaat na amper één seizoen de Nederlandse vicekampioen en bekerwinnaar om in Saudi-Arabië bij Al Shabab aan de slag te gaan.  Hij vindt het na één jaar genoeg, hoewel zijn contract hierna nog twee jaar geldig zou zijn.

Preud’homme werd al langer in verband gebracht met een overgang naar de op twee na grootste club van Saudi-Arabië. De 52-jarige voormalige doelman had van het bestuur van Twente nog tot zondag gekregen om de overgang af te ronden. De duur van het contract en de afkoopsom die de Arabieren aan Twente betaald hebben, werden niet meegedeeld. Of de Belg Emilio Ferrera, in het verleden al assistent van Preud’homme, hem opnieuw vergezelt als assistent, is ook nog niet duidelijk.
‘Ik heb met veel plezier gewerkt bij Twente. Het is een fantastisch jaar geweest zowel qua resultaat voor de club als ook voor mezelf. Het is heel fijn dat het bestuur begrip heeft gehad voor de situatie. In goede harmonie zijn wij tot een oplossing gekomen. Ik wens Twente het allerbeste’, zegt Preud’homme (foto).
De voormalige doelman van de Rode Duivels bereikte vorig jaar in mei een overeenkomst met de Tukkers, die toen net voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de titel in Nederland veroverd hadden. Preud’homme leidde de club door een enerverend seizoen met een tweede plaats in de competitie als gevolg en ook en bekerwinst in de finale tegen Ajax. Ook in het Europese parcours was Preud’homme met FC Twente succesvol.  Na een prachtige groepsfase in de Champions League strandde de Twentse topploeg pas in de kwartfinales van de Europa League tegen de Spaanse topclub Villarreal.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief