Vrijdag 25 oktober 2024

Michel Preud’homme: ‘We moeten eerder scoren’

Geplaatst op 12 februari 2011 door   ·   2 Reacties

ENSCHEDE – Over de hele wedstrijd was de 1-0 overwinning van FC Twente op Vitesse volgens coach Michel Preud’homme (foto) verdiend en dat was wellicht ook zo als je de doelkansen van beide ploegen optelt. Maar in de slotfase hing er een gelijk spel in de lucht en mochten Preud’homme en de zijnen hun handen dichtknijpen met de volle winst. ‘Ik was blij met de goede start we zetten Vitesse goed onder druk alles verliep positief – alleen scoorden we uit dat overwicht te weinig en duurde het ook te lang voor we scoorden’ zei de coach van de thuisploeg na afloop. ‘Dat was ook de bedoeling in de tweede helft maar Vitesse voerde het tempo op en kwamen meer in de buurt van onze verdediging. Dan mag je geen fouten maken. De omschakeling was bij ons niet goed en de tweede goal viel niet en dan ga je wel twijfelen aan de goede afloop. Maar het lukte toch om de drie punten binnen te halen.’

Vitesse-coach Ferrer gaf aan waar het bij zijn ploeg niet goed ging. ‘We waren in de eerste helft niet bij macht het spel te controleren en waren voortdurend de bal kwijt aan Twente. Vooral op het middenveld waren we minder. Na de rust speelden we goed en ben ik tevreden over de houding van de spelers en over het spel’ zei Ferrer.