Vrijdag 3 april 2020
Twentesport

Miljoenen

Geplaatst op 3 december 2019 door   ·   2 Reacties

Al mijmerend fietste ik zondagochtend in één lange fietscolonne over de F35 naar FC Twente-Ajax. Ik verheugde me op een mooie partij, want vier van de vijf keer is deze wedstrijd zeer appetijtelijk. Ik denk vooral terug aan de goede tijden van de FC in de eindjaren zestig/jaren zeventig en tussen 2008 en 2016. Persoonlijk vond ik de bekerwedstrijd in december 2017 ook een juweeltje. Door de fraaie gelijkmaker van Assaidi in de 91ste minuut en na de verlenging de strafschoppen (Joël Drommel stopte de penalty van Mathijs de Ligt) vloog Ajax eruit.  Het was zo ongeveer de enige opzienbarende prestatie van de FC in het degradatiejaar. Van de basis van afgelopen zondag is Drommel (foto) de enige speler van de FC die deze wedstrijd meemaakte. Bijen deed ook mee, maar is tegenwoordig bankzitter. Van het Ajax-elftal van afgelopen zondag waren Onana, Veltman, Van de Beek, Ziyech en Huntelaar erbij. Leuk om te weten.

Maar ik dwaal af. Op de F35 fietste ik achter een groep jongemannen van een jaar of 25 die tamelijk luidruchtig de uitslag van de naderende match aan het voorspellen waren. Ik hoorde grote getallen in het voordeel van Ajax, 1-7 kwam zelfs voorbij.
De hardste stem riep uiteindelijk dat de winterstop er alweer snel aan zit te komen en dat de FC dan ongetwijfeld een paar miljoen gaat uitgeven om op een stuk of vijf zwakke plekken betere spelers te halen. Ja, hij meende dat echt.

Na afloop moest ik aan deze fietsers terugdenken. Inderdaad was het een grote uitslag geworden, 2-5. Ik denk echter niet dat men ontevreden was. De FC kwam immers op spectaculaire wijze met 2-0 voor en dat is tegenwoordig al heel wat. In tegenstelling tot andere wedstrijden in november werkte Twente hard en eendrachtig. De landskampioen werd fanatiek bestreden. Spelers als Wout Brama, Lindon Selahi en Godfried Roemeratoe trokken de poot niet terug. Je zag Ajax na de 1-0 en 2-0 denken: “Wat gebeurt hier?”
Niettemin won de ploeg van Erik ten Hag. De klasse kwam toch nog bovendrijven.

Wat ik me op de terugweg afvroeg, was of de fietser van eerder die dag, die in de winterstop een paar miljoen wilde spenderen aan nieuwe spelers, nog steeds dezelfde mening zou hebben. Want de FC speelde best aardig en zal (met deze instelling) ergens in de middenmoot kunnen eindigen. Een paar zwakke plekken zijn er zeker nog wel, maar waar heeft de beste jongeman het over? Die miljoenen zijn er niet. Garcia Garcia zal met deze groep verder moeten….

Delen is sportief

Reacties (2)

  1. Geurt says:

    Het was opnieuw een dramatische tweede helft van Twente. De zoveelste. Ze hebben inhoud voor een half uur, na rust is de fut er compleet uit. Jonge profs. Moe, slap, weerloos, ongemotiveerd. Niet in staat tot 90 minuten strijden. Hoe kun je daar in godsnaam tevreden mee zijn… We zijn Twente, geen RKC of Heracles.

  2. Hans says:

    Nou idd geurt….viel mij ook tegen voor zo’n grote club uit Enschede van het kaliber Real Madrid.
    Denk dat Ajax er ditmaal wel heeeeeel makkelijk over dacht en daarna van 50% schakelde naar 75 %.
Archief