Zondag 26 mei 2024
Twentesport

Munsterman: ‘Adriaanse past in de fase waarin FC Twente zich bevindt’

Geplaatst op 27 juni 2011 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – Voorzitter Joop Munsterman bracht de mooie zomerdag te berde en ging toen over tot zijn inleiding op de openbare ondertekening van het contract. De link was duidelijk. Met Co Adriaanse meent hij een grote vis gevangen te hebben als hoofdtrainer. De zon gaat volop schijnen in Enschede met Adriaanse als nieuwe regisseur.
Hij werd meteen benaderd door FC Twente toen Michel Preud’homme zich verbond aan de Arabische topclub Al-Shabab. ‘Hij was onze nummer 1, de onderhandelingen duurden kort, Cees Lok en Kees van Wonderen spraken uitgebreid met hem en in het weekend van 12 en 13 juni maakten wij als bestuur het rond. Het ging snel en prettig en gelukkig waren de reacties positief. Maar dat is niet zo gek,  want Co Adriaanse heeft zijn vakmanschap inmiddels wel bewezen.

Vervolgens las de preses de erelijst van de nieuwe trainer/coach/manager technische zaken voor  en zei: ‘We hebben elkaar gevonden, omdat hij past binnen de denkwijze en ontwikkelingsfase van deze club. Ik ben blij dat hij nu de handtekening gaat zetten.’

Dat deed de geboren Amsterdammer voor één jaar. Maar hij zei erbij dat het zijn ambitie is om langer te blijven. Adriaanse: ‘Ik kom hier niet primair om geld te verdienen. Tekenen voor twee of drie jaar is leuk als een soort verzekeringspolis. Ik wil kampioen worden. Als het bevalt hier gaan we door. Ik wil werken zolang ik me fit voel.’

Later lichtte Munsterman de keuze nog eens toe naar aanleiding van zijn eerder gemaakte opmerking dat FC Twente toe was aan Co Adriaanse: ‘Hij past bij ons in de fase waarin we ons bevinden. Eerst was Fred Rutten de man die de volledige vrijheid kreeg om iets op te bouwen. McClaren bouwde door, Preud’homme werkte min of meer in een opgemaakt bed en Co zal in deze fase verder moeten werken. We zijn een club die niet kan kopen en kopen, we bouwen nog steeds aan onze infra-structuur en geven niet meer uit dan er binnen komt’, verklaarde Munsterman de keuze voor Adriaanse, die overigens in Twente gaat wonen. Hij heeft een huis in Oostenrijk, maar dat is te ver weg van zijn nieuwe job.

(Foto: TwenteSport.com)

Meer foto’s:

(foto Robert Hoetink)

(Foto Robert Hoetink)

(foto Eric Brinkhorst)

(foto Eric Brinkhorst)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Eduard Bults says:

    TOP! Heb er alle vertrouwen in vooral omdat we mooi voetbal gaan spelen en daar hou ik van en dan zien we later wel weer of we kampioen worden of niet!

    Go co Go!
Archief