Donderdag 9 mei 2024

Nacer Chadli alleen op kop in sterrenklassement

Geplaatst op 30 april 2013 door   ·   Geen reacties

foto ron jonkerHENGELO – Nog even terug naar de wedstrijden van FC Twente en Heracles en eveneens naar de nipte nederlaag van hoofdklasser Rigtersbleek. De rapporteurs van TwenteSport.com hebben hun analyses ingestuurd.
FC Twente-NEC (5-2) leverde veel gespreksstof op en dito meningen. André Manuel had gehoopt op meer creativiteit bij FC Twente. ‘De ploeg wint weliswaar met 5-2, maar erg goed was het niet’, vond hij. ‘Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat Schreuder, meer dan zijn voorganger, de jeugd een kans geeft. In mijn ogen dit een goed teken. Niet alleen is het een ideale manier om goede spelers te ontwikkelen, ook zorgt het voor druk op de eerste selectie. De ‘oude garde’ wordt door de komst van jonge spelers meer gedwongen om gemotiveerd te spelen. Dit is nodig omdat het wel eens ontbrak aan motivatie dit seizoen. Ik heb vertrouwen in het volgende seizoen en heb mijn jaarkaart dan ook nog niet opgezegd’, zegt de cabaretier uit Diepenheim onder meer. Hij gaf Nacer Chadli een ster.
Manuels compaan bij de wedstrijd in de Grolsch Veste Michel Steggink gaf de Belg ook een ster en deed hetzelfde met Felipe Gutiérrez. Maar ook hij had eveneens een saaie en vlakke wedstrijd gezien, ondanks de zeven doelpunten. Hij was vooral ontevreden over de eerste helft, ook bij de 2-0 voorsprong van FC Twente. ‘Ik dacht, nu kan de ploeg lekker vooruit gaan voetballen. Helaas heb ik niet meer dan twee kansen en twee doelpunten gezien. De spelers vermaakten het publiek nauwelijks. De eerste helft was geen visitekaartje’, zei Steggink die ook niet te spreken was over de tweede helft. ‘Veel spelers zouden beter kunnen spelen. Ik had in ieder geval meer passie verwacht. Bij wie dit niet ontbrak, waren Felippe Guitierrez en Nacer Chadli. Zij speelden een goede wedstrijd.’

Sportjournalist Mikos Gouka bekeek Feyenoord-Heracles (6-0) en kapittelde de speelwijze van de Almeloërs. ‘Heracles nam een risico door met drie verdedigers te gaan spelen. Peter Bosz kreeg de deksel op zijn neus toen bleek dat Graziano Pelle toch wel meer dan één directe tegenstander nodig heeft om gestopt te worden.
Het 3-4-3 systeem waarin de Almeloërs altijd spelen kan goed uitpakken wanneer alles goed loopt. Dan moeten duels worden gewonnen en moet de ploeg overheersen op het middenveld. Gebeurt dit niet, dan loopt de speelwijze in de soep.’ De enige Heraclied die van Gouka een compliment kreeg, was Brian van Loo die Remko Pasveer verving na de rode kaart.

Rigtersbleek verloor nipt van Rosmalen (3-4). Wim Visser meldde een uitgebreide analyse met als kernpunt: ‘Als het de doelpunten niet zo makkelijk weggaf had het hier kunnen winnen. Aanvallend bracht Rigtersbleek eigenlijk niet genoeg.’

Voor de uitgebreide analyse KLIK HIER>

Voor het sterrenklassement: zie de voorpagina. Nacer Chadli (foto) staat thans alleen op kop.