Gretige Chadli debuteert bij Rode Duivels met gelijkspel

Geplaatst op 9 februari 2011 door   ·   Geen reacties

GENTBRUGGE –  Nacer Chadli (foto) heeft vanavond, bij zijn debuut voor de Belgische nationale ploeg, een 1-1 gelijkspel geboekt tegen Finland. Axel Witsel zette de Rode Duivels op voorsprong, maar in de slotfase kwamen de Finnen via Porokara alsnog op gelijke hoogte. De aanvaller van FC Twente, die in de basis begon, werd in de tweede helft gewisseld voor mede-debutant Dries Mertens van FC Utrecht. Maar volgens de Belgische media speelde Chadli die rugnummer 11 droeg, vooral in de beginfase goed en gretig. Hij creëerde een paar kansjes. Hij  kwam een paar keer dicht bij een doelpunt.

Het Belgische Nieuwsblad schrijft: Al in de beginminuten zette hij een heerlijke een-twee op Lukaku. Eén keer zeilde zijn schot voorlangs. En na een goeie aflegger zag hij hoe Lukaku miste.

‘Het klikte wel met Romelu’, zei Chadli. ‘Het spelsysteem van de Duivels heeft veel gelijkenissen met dat van Twente. Eén diepe spits en daar rond jongens die van de ruimte gebruik proberen te maken.’
Op het einde van de eerste helft en in het begin van de tweede verdween Chadli wat uit de wedstrijd. ‘De Finnen sloten hun flanken beter af’, zei Chadli. ‘Ik was niet ontgoocheld toen ik gewisseld werd. Deze groep heeft veel goeie spelers. Ik was ook blij dat de supporters meteen mijn naam scandeerden.’ (Uit Het Nieuwsblad)