Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

NEC – FC Twente 3-1 (1-0) – Analyse door Erik van Rossum

Geplaatst op 11 maart 2012 door   ·   Geen reacties

NEC was superieur en FC Twente bracht niet datgene wat ik er van verwacht had. Als ik honderd Euro op deze wedstrijd had moeten wedden, dan had ik op voorhand op FC Twente ingezet. Of het nu kwam doordat die ploeg nog de wedstrijd tegen Schalke van afgelopen donderdag in de benen had weet ik niet, maar FC Twente begon heel slap. De enige die goed speelde was Ola John. Luuk de Jong was gevaarlijk, maar kreeg nauwelijks speelbare ballen.

Ik vond NEC goed spelen met Cmovs en Szelesi achterin. Nuytinck en Van der Heide ontbraken, maar ik kan me zo voorstellen dat NEC ook de komende periode in deze samenstelling zal blijven spelen. Ik heb die ploeg eigenlijk nog niet zo goed gezien. Met name Cmovs won echt elk duel.

FC Twente was, zoals gezegd, niet wat je op basis van de laatste weken mocht verwachten. Voor de competitie is deze uitslag natuurlijk erg goed, het blijft heel erg spannend. Voor NEC zijn het drie erg belangrijke punten die de ploeg hard nodig had. Ik vond bij FC Twente het middenveld erg slap. Normaal winnen ze daar elke slag maar nu waren er in de gehele ploeg maar twee of drie spelers die een voldoende halen. NEC stoorde vroeg en wist zo telkens de voorzet er uit te halen. Op het laatste kwartier na heeft de gekozen tactiek van de Nijmegenaren goed uitgepakt. Bij FC Twente ontbraken natuurlijk Douglas en Willem Janssen, maar dat mag geen excuus zijn. Ik vond met name de eerste twintig minuten ongelooflijk. NEC won in die fase elk duel en FC Twente was het telkens net niet. Het spel van die ploeg was vandaag FC Twente onwaardig.

Ik geef het duel een zeven, al zullen de NEC supporters vast een hoger en de FC Twente fans een lager cijfer geven. Als man van de wedstrijd kies ik voor Foor, een enorm talent, waar NEC heel zuinig op moet zijn. Ik wil Ola John toch een ster geven, hij was bij FC Twente vandaag de enige die daar voor in aanmerking komt.

NEC – FC Twente 3-1 (1-0)
Scoreverloop:
 44. Schøne 1-0 (pen.), 50. Conboy 2-0, 59. Zeefuik 3-0, 77.  Plet 3-1.
Scheidsrechter: Wouters (Bel.)
Toeschouwers: 12.000
Amusementswaarde: 7
Man van de wedstrijd: Foor (NEC)
Sterren: Ola John (1x)
Gele kaart: Will , George (NEC), John, De Jong, Rosales (FC Twente).
NEC: Babos, Will, Cmovs, Szelesi, Conboy, Koolwijk, Vadócz, Foor (85. Van der Velden), Schøne, Zeefuik (83.Platje), George (88. Amieux),
FC Twente: Mihaylov, Cornelisse (53. Kuiper), Wisgerhof, Bengtsson, Rosales, Brama (75. Leugers), Bajrami (52. G. Plet), Chadli, De Jong, John, Fer.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief