Zaterdag 29 februari 2020
Twentesport

Nico en zijn opvolger

Geplaatst op 5 februari 2018 door   ·   4 Reacties

Na Jan Smit vertrekt ook Nico-Jan Hoogma naar de KNVB. Behoorlijk verrassend. Ik probeer me dat in te beelden. Hoe deze stoere, vertwentste, standvastige Fries zich staande zal gaan houden in een wereld van snelle bobo’s, van wantrouwen, van de tientallen op hem gerichte ogen van mijn collega’s die het nationale en internationale voetbal volgen, van notoire roeptoeterende betweters en van gelouterde trainers. Dat gaat wel lukken. Nico is een rustige man, is een oud-voetballer die in de top heeft gespeeld. Of hij de creativiteit bezit om met nieuwe plannen te komen die ons voetbal weer aanzien gaan geven, moet blijken. Ik weet het niet helemaal zeker. Hij werkte altijd bij Heracles, een relatief kleine club, waar men geen jeugdopleiding heeft. Daarvoor was hij voetballer bij HSV en FC Twente, waar wel een jeugdbeleid is. Maar als je zelf nog voetbalt, let je daar nauwelijks op. Niettemin geven we Nico als nieuwe KNVB-bobo van harte het voordeel van de lichte twijfel.

Maar wie moet hem dan opvolgen bij Heracles. Tom Egbers, de Amsterdamse supporter van de zwartwitten, noemde zondagavond tijdens Studio Voetbal de namen van Rob Toussaint en Mark-Jan Fledderus. Rob zou dan directeur worden en Mark-Jan technisch manager. Dat is zeker een goede optie, hoewel Mark-Jan nog weinig ervaring heeft. Hij is momenteel al in de luwte bezig met zich in te leven in de materie waarmee een technisch manager van doen heeft. Net als Nico-Jan heeft hij een hbo-opleiding, was hij zelf lange tijd profvoetballer en dat zijn pluspunten. En daarbij: hij heeft ook een dubbele voornaam (geintje).

In de perskamer viel afgelopen zaterdagavond na de 1-1 tegen ADO de naam Arnold Bruggink, maar zou hij niet al wat gaan doen bij FC Twente?

Ik gooi er vanaf deze plek ook nog wat namen in, die met hun grote voetbalverstand prima opvolgers van Nico zouden kunnen zijn.
Wat dacht je van Gerard Marsman, oud-trainer en –manager van datzelfde Heracles. Is thans alweer jaren directeur van de stichting CBV (Coaches Betaald Voetbal). Goeie kandidaat, die Gerard. Ik weet het zeker.

Dat geldt ook voor René Eijkelkamp. Oud-international, oud-trainer. Hij kent Heracles, komt er regelmatig als manager van een aantal spelers. Is net zo nuchter en stoer als Nico. Ook een zeer goeie kandidaat.

Tot slot Mary Kok-Willemsen. Wie, hoor ik u denken? Mary, de intelligente oud-trainster en –coördinator van de FC Twente Vrouwen. Weet heel goed wat er op en buiten een voetbalveld gebeurt. Aan haar heeft niemand gedacht, schat ik in. Ze zou dan het eerste vrouwelijke opperhoofd van een eredivisieclub zijn. Extra leuk.

Mary is echt een zeer interessante kandidaat, ook al omdat de FC Twente Vrouwen momenteel verkering hebben met Heracles. U leest het goed, de vrouwen van FC Twente willen gaan samenwerken met Heracles. Daar zijn momenteel gesprekken over gaande. En dat plan is an sich ook zeer interessant.

(Fred Rutten noemde ik bewust niet. Hij zit sinds enkele weken in Haifa.)

Delen is sportief

Reacties (4)

 1. j.s. brouwers says:

  Marsman lijkt mij ook een goede kandidaat.
  K

 2. Jeroen says:

  Zoals Egbers zondagavond al vertelde is nu realiteit. Een broekie als technisch manager en een commerciële man als directeur. Waar is ons bestuur mee bezig! We zullen de komende tijd afwachten en moeten als Heraclieden hopen dat deze besluiten goed gaan uitpakken! Ons bestuur neemt een groot risico.

  • Geurt says:

   Wie hadden ze dan moeten benaderen ? Buiten de regio is toch geen hond geboeid door een managementfunctie in Almelo ? Wie staat te springen om zo’n kunstgrösclubje te dienen ?
   Verder dan Wilfred Finkers kom ik niet.

   • Hans says:

    Geurt,heb je een keer klappen gehad in Almelo oid?
    Ken wel veel mensen bij jullie in Enschede die een hekel aan Heracles hebben (maar dat is meestal gewoon afgunst ivm de historie of dat Heracles wel zo’n 10 miljoen op de bank heeft ipv 80 miljoen schuld),maar bij jouw zit het dieper……Wat is er kerel?
Archief