Dinsdag 21 januari 2020
Twentesport

Nieuwe gezamenlijke jeugdopleiding Twente en Heracles

Geplaatst op 8 oktober 2019 door   ·   1 Reactie

ALMELO/ENSCHEDE – De betaald-voetbal-organisaties Heracles Almelo en FC Twente willen met ingang van het seizoen 2020-2021 een gezamenlijke jeugdopleiding Dat is vandaag bekendgemaakt. Eerder hadden beide clubs ook een gezamenlijke jeugdopleiding, maar die kwam op een laag pitje te staan doordat FC Twente voorrang claimde als talenten doorstroomden naar de senioren.

In een communiqué laten technisch directeur Ted van Leeuwen van de Enschedese club en technisch manager Tim Gilissen van de Almelose weten dat de vernieuwde jeugdopleiding stoelt op gelijkwaardigheid. Ze hebben daartoe vandaag een intentieovereenkomst getekend.

Intensere samenwerking noodzakelijk
FC Twente en Heracles Almelo voeren al sinds 2003 een opleiding in gezamenlijkheid. Om de concurrentie uit andere delen van Nederland en uit het buitenland het hoofd te bieden is besloten tot een intensere samenwerking.

Gilissen: ‘De jeugdopleiding moet in het teken komen te staan van het ontwikkelen van regionaal talent. Vanuit die visie staat samenwerking boven concurrentie.’Van Leeuwen: ‘De academie heeft de spelers straks meer te bieden. Een uitstroom naar twee eredivisieclubs in plaats van een. De kans dat te bereiken is groter wanneer er op basis van gelijkwaardigheid samengewerkt wordt.’

Betere relatis met amateurclubs
De opleiding van FC Twente zoals die nu al bestaat is de basis, op de accommodaties die nu al worden gebruikt in Enschede en Hengelo. Er komt een ander shirt. Ook willen FC Twente en Heracles Almelo de relatie met de amateurclubs in de regio verder verbeteren.

FOTO: Bij het tekenen de intentieovereenkomst vlnr Dennis Schipper (voorzitter Raad van Commissarissen FC Twente), Tim Gilissen (technisch Manager Heracles Almelo), Paul van der Kraan (algemeen directeur FC Twente), Rob Toussaint (algemeen directeur Heracles Almelo), Ted van Leeuwen (technisch directeur FC Twente) en Hans Bredewoud (voorzitter Heracles Almelo)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Jeroen says:

    Heel verstandig heren bestuurders, maak er wat moois van!
Archief