Maandag 6 april 2020
Twentesport

Nieuwe jeugopleiding van FC Twente en Heracles een feit

Geplaatst op 9 maart 2020 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE/ALMELO – FC Twente en Heracles Almelo herstarten met ingang van het nieuwe seizoen een gezamenlijke jeugdopleiding. De hernieuwde overeenkomst gaat uit van tien jaar. Het doel is het opleiden van regionaal voetbaltalent ‘om sterk persoonlijkheden op te leiden’.

Het doel is om met alle elftallen op het hoogste niveau te voetballen. De regio zou te klein zijn voor twee voetbalacademies op niveau. In het belang van het regionale talent zeggen beide clubs op basis van goede afsraken meer in samenwerken te geloven dan in concurreren.

Ook gaat het om het herstel van de de verhoudingen binnen de gezamenlijke jeugdopleiding, die sinds de start in 2003 zijn scheefgegroeid. Dat gebeurt op basis van gelijkwaardige invulling, ook wat betreft de financiële bijdrage vanuit beide clubs.

De operationele dagelijkse leiding is in handen van een Hoofd Opleiding en Manager Opleiding. Voor die laatste functie werd onlangs Dominique Scholten aangesteld.

De trainings- en wedstrijdlocatie van de Academie zal komend seizoen niet veranderen. De jongste jeugdteams trainen op Sportcampus Diekman Enschede. De bovenbouw traint op het Trainingscentrum in Hengelo. De teams spelen hun wedstrijden op het Trainingscentrum. Ook bestaat de mogelijkheid dat wedstrijden worden gespeeld in het stadion van Heracles.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief