Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Ola John stijf bovenaan in sterrenklassement TwenteSport.com

Geplaatst op 28 augustus 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Rapporteur Berthil ter Avest was in zijn schik met FC Twente – VVV. ‘Het was echt een ouderwets avondje FC Twente. Ik vond die ploeg over de gehele wedstrijd gezien echt twee klassen beter dan VVV-Venlo. Toch speelde die ploeg niet heel slecht en slaagden ze er wel in om wat speldenprikjes uit te delen. Nadat VVV-Venlo de gelijkmaker scoorde, ging FC Twente een hoger tempo spelen, waarbij ze goed gebruik maakten van de zijkanten’, aldus de oud-profvoetballer. Hij vond Ola John de uitblinker. ‘Wout Brama speelde goed tussen de linies en Willem Janssen was voortdurend in beweging. Daardoor werd VVV-Venlo telkens van het kastje naar de muur gespeeld. De tweede helft speelde FC Twente nog twee tempo’s hoger en kwam VVV-Venlo er helemaal niet meer aan te pas’, aldus Ter Avest.

Namens het voetbalpanel van TwenteSport.com was Michael Dikken ook zeer tevreden met het spel van Twente. ‘Best knap om na het duel met Benfica weer zo’n wedstrijd te kunnen spelen. Het was echt een duel met een heel hoge amusementswaarde, ik geef daar dan ook een 8 voor. Ik vond Ola John echt een openbaring. Ik kijk graag naar hem. Heel jammer dat hij bij de actie, waarbij hij naar binnen kwam en met zijn schot de paal raakte het doel niet trof. Hij had echt een doelpunt verdiend. Als je bedenkt dat hij nog maar 19 jaar is en er nu al staat, is dat geweldig. Ik verkies hem dan ook als man van de wedstrijd.’
Ola John (foto) heeft daardoor al een behoorlijke voorsprong in het sterrenklassement van TwenteSport (zie voorpagina). Hij heeft reeds  acht sterren verzameld in de eerste vier duels. Remko Pasveer is tweede met vier sterren.

Erik van Rossum was de rapporteur bij NEC-Heracles en verbaasde zich over het eerste kwartier van de Alemloërs. ‘Ik zou het zelfs kinderlijk willen noemen zoals de verdediging speelde. NEC kreeg veel te veel ruimte, de verdedigers van Heracles lieten er hun tegenstanders gemakkelijk langs gaan en lieten hen te gemakkelijk voorzetten geven. Als ik dat vroeger zo had gedaan, was ik gelijk gewisseld. Maar een kwartier voor de rust liet Heracles zien dat het voetballen kan’, aldus de in Nijmegen woonachtige oud-speler van oa FC Twente.
(Foto: TwenteSport.com)

Voor de uitgebreide analyses van de drie rapporteurs: klik hier

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief