Donderdag 23 januari 2020
Twentesport

Onthutsend zwak FC Twente gaat genadeloos onderuit

Geplaatst op 15 december 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – In een bar slechte wedstrijd heeft FC Twente thuis kansloos van Vitesse verloren. In de eerste helft hield FC Twente met de moed der wanhoop stand, maar in het tweede bedrijf sloegen de gasten uit Arnhem genadeloos toe en zakte FC Twente even genadeloos door het ijs. Twee keer Bryan Linssen en één keer Nouha Dicko zorgden na de rust voor de doelpunten.

De bezoekende ploeg van interim-trainer Joseph Oosting, waarnemer na het vertrek van Leonid Sloetski, had de zege hard nodig, want kwam zes keer achtereen niet tot winst. FC Twente had ook weer eens en succes nodig, begon ook met aanvallende ambities en kreeg zowaar kansen via met name Aitor Cantalapiedra, maar die het vizier niet goed afgesteld. Vitesse kon ook geen vuist maken, zodat het een saaie vertoning werd, waarin meerdere spelers onder de maat speelden. Het meest opvallende slachtoffer was Keito Nakamura, want de Japanner werd al snel gewisseld en zijn vervanger was Peet Bijen, voor wat meer controle, maar dat zou trainer Gonzalo Garcia nog flink op de emmer vriezen. Bijen zou indirect het verlies inleiden door balverlies na gemakzucht.

Na de rust veranderde er van alles, maar niet ten voordele van Twente, want de roodhemden kwamen er niet meer aan te pas. Op aangeven van keeper Remco Pasveer kreeg Linssen al na zes minuten in de ren de bal, hij timede goed en verschalkte Joël Drommel met een mooie schuiver. Dicko deelde vervolgens na de tol van de gemakzucht van de ongelukkige Bijen de genadeklap uit, want bekroonde en snelle uitval van de Arnhemmers. Linssen mocht voor de vorm een kwartier de derde voor tijd Vitesse maken, zijn tiende in deze competitie, na een combinatie met Tim Matavz.

FOTO: fctwente.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief