Donderdag 28 maart 2024

Ook defensieve tactiek biedt FC Twente geen uitkomst

Geplaatst op 24 november 2017 door   ·   Geen reacties

ALKMAAR – FC Twente wist tegen AZ lange tijd de nul te houden. Een gemakkelijk gegeven strafschop hielp de Alkmaarders het Twentse verzet te breken. Kort daarna werd het 2-0, tevens de eindstand.

FC Twente begon met een vijf-mans defensie aan het duel in Alkmaar. Om de achterste linie te versterken werd een aanvaller minder opgesteld. Het was Luciano Slagveer die naar de bank verdween. Die tactiek leek lange tijd goed uit te pakken. Dat kwam vooral doordat AZ niet in staat bleek de versterkte defensie te doorbreken.  Al na tien minuten kreeg Wout Weghorst een goede mogelijkheid om de score te openen. Oog in oog met doelman Jorn Brondeel liet hij de kans onbenut. Ook in het vervolg van de wedstrijd bleek de Bornenaar ongelukkig in de afwerking.

Na rust was het de scheidsrechter die AZ te hulp kwam. Nadat Fredrik Midtsjö  na een duel met Michael Liendl makkelijk naar de grond ging, besloot scheidsrechter Martin van den Kerkhof een strafschop toe te kennen. Alireza Jahanbakhsh liet Brondeel vanaf elf meter kansloos.

vijf minuten na de strafschop schoot Joris van Overeem de 2-0 binnen. De wijze waarop dat gebeurde was veelzeggend. De drie centrale verdedigers keken toe hoe Overeem ongehinderd de wedstrijd besliste. FC Twente kwam nog bijna terug in de wedstrijd. Na een corner scoorde Tom Boere. On onduidelijke redenen werd de treffer geannuleerd. Mede daardoor bleef het bij 2-0 en leed FC Twente opnieuw een nederlaag.

AZ – FC Twente 2-0 (0-0)
Scoreverloop: 66. Jahanbakhsh 1-0 (pen.), 71. Van Overeem 2-0
Scheidsrechter: M. Van den Kerkhof
Gele kaart: Lam (FC Twente)
AZ: Bizot, Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan, Midtsjö, Til, Koopmeiners, Jahanbakhsh, Weghorst, Van Overeem (87. Seuntjens)
FC Twente: Brondeel, Ter Avest (73. Slagveer), Bijen, Hooiveld, Cuevas, Thesker, Lam, Liendl (80. Laukart), Jensen, Boere, Assaidi (73. Tighadouini)