Zondag 26 mei 2024
Twentesport

Oranjevrouwen onderuit in slotwedstrijd Cyprus Cup

Geplaatst op 13 maart 2013 door   ·   Geen reacties

NICOSIA – Het Nederlands vrouwenelftal is het toernooi om de Cyprus Cup op de zesde plaats geëindigd. In de slotwedstrijd van het twaalflandentoernooi ging de ploeg van bondscoach Roger Reijners met 1-0 onderuit tegen Schotland. Arsenal-middenvelder Kim Little scoorde de enige treffer in de 31e minuut.

Oranje kreeg al na zes minuten een dot van een kans toen Maayke Heuver (FC Twente) door Priscilla de Vos vrij voor de keeper werd gezet, maar haar inzet ging voorlangs. Een kwartier later volgde een fikse tegenvaller toen Mirte Roelvink een doorgebroken speelster onderuit haalde en met een rode kaart van het veld moest. ,,We begonnen redelijk goed aan de wedstrijd en wilden vooruit voetballen. Na de rode kaart werd het echter een andere wedstrijd waarin we met tien man veel moesten tegenhouden. Al met al was dit te weinig’’, concludeerde Reijners over het duel in Nicosia.

Eerder in het toernooi speelde Oranje tweemaal gelijk tegen Finland en Zwitserland (beide 1-1) en leed het een nipte nederlaag tegen Canada (1-0), winnaar van Olympisch brons in 2012. In totaal scoorde Nederland tweemaal in de vier duels. Reijners: ‘We zullen effectiever moeten worden. We hebben dit toernooi veel kansen gehad, waaronder een aantal heel goede uitgespeelde mogelijkheden. Dat zijn wel momenten waar het om gaat in het internationaal topvoetbal.’

De zesde plek was dit jaar het maximale voor Oranje in Cyprus. ‘Dat resultaat is altijd teleurstellend, want je speelt altijd om te winnen’, zegt Reijners. ‘Maar je moet het wel afzetten tegen de doelstellingen. En de samenstellingen van de teams die in het veld stonden. We waren hier met een grote selectie van 28 speelsters. Bijna iedereen is aan speelminuten toegekomen, waardoor we met veel wisselende samenstellingen hebben gespeeld. Daarbij hebben we een goed beeld gekregen van iedereen, ook van de nieuwelingen. Bovendien konden we hier uitstekend trainen. Kortom, het waren twaalf belangrijke en nuttige dagen.’

De Cyprus Cup gold voor Oranje als voorbereiding op het EK dat komende zomer Zweden plaatsvindt. De eerstvolgende thuisinterland van de Oranjevrouwen is op dinsdag 9 april in Den Haag waar ze het opnemen tegen Olympisch kampioen Verenigde Staten.

Nederland – Schotland 0-1 (0-1).
31. Kim Little 0-1.

Rood: Mirte Roelvink (20.)

Opstelling: Sari van Veenendaal (FC Twente), Mirte Roelvink (FSV Gütersloh), Kim Dolstra (sc Telstar), Leonne Stentler (Ajax), Siri Worm (FC Twente), Anouk Hoogendijk (Ajax), Tessel Middag (Ajax), Sylvia Smit (PEC Zwolle), Maayke Heuver (FC Twente), Reneé Slegers (Linköpings FC) Priscilla de Vos (sc Telstar).

Wissels: Kelly Zeeman (sc Telstar) voor De Vos; 80. Stefanie van der Gragt (sc Telstar) voor Stentler.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief