Vrijdag 26 juli 2024

Overwinning niet voldoende voor FC Twente

Geplaatst op 26 mei 2013 door   ·   Geen reacties

imageUTRECHT – FC Twente heeft de return van de play-offs tegen FC Utrecht met 2-1 gewonnen. Dusan Tadic en Nacer Chadli scoorden namens de Tukkers. Ondanks de zege is het FC Utrecht dat zich plaatst voor de Europa League, omdat na de 2-0 thuisnederlaag een derde Twents doelpunt noodzakelijk was geweest.

Na de 2-0 nederlaag van afgelopen donderdag, waren het eigenlijk alleen nog de trouwe fans die FC Twente een kansje toedichtten alsnog de play-offs winnend af te sluiten. In een Galgenwaard, waar het traditioneel flink kan spoken, leek een stunt van de Tukkers een klein wonder. De eerste dertig minuten had het er ook alle schijn van dat FC Twente een figurantenrol was toebedeeld op het FC Utrecht-feestje. Het was namelijk de thuisploeg die niet alleen het beste spel liet zien, maar ook tot de meeste kansen kwam. Een fantastisch keepende Sander Boschker en het nodige geluk voorkwamen dat de wedstrijd al snel beslist was. Met een schot vanuit het niets, vanaf dertig meter, zette Dusan Tadic de wedstrijd volledig op de kop. De bal verdween, ver buiten het bereik van doelman Robbin Ruiter in de verre hoek. Alsof  één magnifiek doelpunt niet voldoende was, herhaalde Nacer Chadli twee minuten later het kunststukje, door op vergelijkbare wijze de 0-2 binnen te schieten. Daarmee lag alles weer open en viel het FC Utrecht-stadion, waar tot dan een carnavaleske sfeer heerste, ineens volledig stil. FC Twente leek door te drukken, toen Leroy Fer spits Luc Castaignos vrij speelde. Op het schot van Castaignos kon Ruiter wel redding brengen.

Tweede helft
Waar na rust het een open wedstrijd leek te gaan worden, volgde voor FC Twente al snel de ontnuchterende 1-2. Een uitrap van Boschker, die ruim naast zijn doel stond, belandde, doordat Felipe Gutiérrez de bal niet kon controleren, in de voeten van Edouard Duplan. Net als in Enschede liet de middenvelder ook nu weer zien wel raad te weten met buitenkansjes. Met een strakke schuiver bracht hij zijn ploeg terug in de wedstrijd en weer aan de leiding in de play-offs. Voor FC Twente maakte de treffer in feite weinig verschil. Om als echte winnaar van het veld te stappen was hoe dan ook een derde doelpunt nodig.De tweede helft golfde het spel op en neer,. FC Twente controleerde de wedstrijd, maar moest noodgedwongen wel steeds meer ruimte prijs geven. Het leverde over en weer kansen op . Zo verzuimde Cedric van der Gun tot twee keer toe de stand gelijk te maken, door naast te mikken. Namens FC Twente was Leroy Fer dichtbij de 3-1. Het onderstreepte nog maar eens dat de ploegen elkaar ook over twee wedstrijden bezien weinig ontliepen en het winnen van de play-offs tot het laatst spannend bleef. Uiteindelijk kwam FC Twente net te kort en viel het derde doelpunt niet. Hoewel er wel gewonnen werd, was de 2-1 zeg niet voldoende. Daardoor was het FC Utrecht dat de play-offs won en zicht plaatste voor deelname aan het Europa League-toernooi volgend seizoen.