Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

Peter Bosz looft instelling Heracles in Twentse derby

Geplaatst op 5 mei 2013 door   ·   Geen reacties

098 peter bosz foto RENE HUMMELALMELO – Na afloop van Heracles-FC Twente feliciteerden beide trainers Ajax met de titel. Peter Bosz (foto) maakte wel een kanttekening: ‘Ik had liever dat Feyenoord het geworden zou zijn, maar Ajax heeft het verdiend en Frank de Boer krijgt terecht de complimenten.’ Bosz was mede namens Alfred Schreuder ook nog verheugd over de handhaving van RKC, de club waar beiden nog gespeeld hebben. ‘Daar drinken we samen nog even een biertje op’, zei Bosz.

Daarna volgde de nabeschouwing op de derby. Schreuder had verwacht dat Heracles fel zou starten en waar mogelijk zou gaan voetballen. Maar wij bleken daar niet klaar voor te zijn en met name waren we niet in staat om de veel lopende Bruns op te vangen’, had Schreuder geconstateerd. Hij zag wel dat zijn ploeg later meer grip op de wedstrijd had gekregen, maar hij vond ook dat ze in de omschakeling sneller hadden moeten toeslaan. ‘De spelers hebben hard gewerkt, maar dat we slechts één doelpunt scoorden, was te weinig’, aldus Schreuder die Fer kort na de rust gewisseld had omdat hij matig speelde en tegen een tweede gele kaart aanzat.

Instelling
Bosz was benieuwd naar de reactie van zijn elftal op de zeperd van vorige week tegen Feyenoord (6-0). ‘Daar hebben we geweldig op onze sodemieter gekregen en daarom heb ik gisteren uitgebreid over het begrip instelling gesproken. Hoe ga je om met zo’n dikke nederlaag? Niet met de kop omlaag gaan lopen, dat is ook instelling. Het is een containerbegrip. Blijf altijd in de organisatie voetballen, raak niet in paniek. Dat soort zaken hoort allemaal onder de term instelling. We spraken af dat we tegen FC Twente ons stinkende best zouden doen, dat we ons niet van de wijs zouden laten brengen tegen een tegenstander die veel meer meegemaakt heeft en over een paar spelers beschikt met grote kwaliteiten. Daar ben ik tevreden over. Dat hebben we goed gedaan. We hadden grip op de wedstrijd totdat Tadic in het veld kwam. Hij beschikt over extra klasse’, vond Bosz die vrede had met de uitslag. ‘We moeten reëel zijn. Het was een open wedstrijd die door geen van beide ploegen beslist werd. Dat is achteraf wel terecht.’

(foto René Hummel)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief