Play-offronde lonkt voor FC Twente

Geplaatst op 26 juli 2011 door   ·   Geen reacties

ARNHEM – FC Twente kan de play-offronde van de Champions League bijna ruiken. De Tukkers legden vanavond tegen FC Vaslui een solide basis voor de return. Hoewel het duel lange tijd sober oogde dankzij het defensieve blok van de Roemenen, doorbrak Marc Janko de brilstand tien minuten voor rust uit een penalty. In de tweede helft nam de ploeg door de 2-0 van de Oostenrijkse spits een voorschot op de volgende ronde.

In de eerste helft stuitte Twente keer op keer op de Roemeense muur, die pas na 33 minuten gesloopt werd dankzij een gemakkelijk gegeven strafschop. De instormende Thilo Leugers werd licht getoucheerd, waarna Marc Janko vanaf elf meter de eerste officiële Twentse treffer van het seizoen noteerde. En met die tussenstand mochten de Tukkers niet klagen. Vaslui was tot dan toe het meest gevaarlijk gebleken door een vrije schop op de lat van Adailton Martins. Een Roemeense treffer op slag van rust van Zhivko Milanov werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Vaslui moest na de hervatting noodgedwongen kiezen voor een offensieve handelswijze, maar daarin zorgde de Roemeense ploeg slechts mondjesmaat voor dreiging. Twente dicteerde, kreeg meer ruimte en kwam ook al vroeg op 2-0. Een indraaiende vrije trap van Wout Brama werd op de paal gekopt door Luuk de Jong. Janko kreeg de bal voor z’n voeten en toonde zicht attent.

Het duel eindigde daardoor niet alleen met de vroegtijdige conclusie van de goede uitgangspositie, maar ontpopte zich ook tot een bescheiden debutantenbal. Naast Steven Berghuis en Tim Cornelisse, maakten ook Theo Vogelsang en Andrej Rendla in de loop van de tweede helft hun eerste officiële opwachting in Europa. En met succes. De voorsprong bleef behouden en er ontstond dreiging.

In het Arnhemse Gelredome, waar FC Twente door blessures van Bryan Ruiz, Nacer Chadli, Denny Landzaat en een keelontsteking van Willem Janssen gehavend ten tonele kwam, heeft de club in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen ‘gewoon’ een goede prestatie geboekt.