Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

Preud’homme en Wesselink winnen Rinus Michels award

Geplaatst op 28 mei 2011 door   ·   1 Reactie

TILBURG – FC Twente trainer Michel Preud’homme (foto) en SVZW trainer Peter Wesselink zijn verkozen tot beste trainers in het betaalde en amateurvoetbal van afgelopen seizoen en ontvingen tijdens het Nederlandse Trainerscongres in Tilburg de prestigieuze Rinus Michels award.

 De Belgische oefenmeester van FC Twente liet in de verkiezing onder andere Fred Rutten, John van den Brom en Harm van Veldhoven achter zich. Preud’homme won in zijn eerste seizoen zowel de Johan Cruijff-schaal als de KNVB beker en bereikte de voorronde van de Champions League met Twente. De prijs werd uitgereikt door voormalig bondscoach Leo Beenhakker.

Peter Wesselink van hoofdklasser SVZW werd gekozen tot amateur-trainer van het jaar. Wesselink werd dit seizoen kampioen met de ploeg uit Wierden in de zaterdaghoofdklasse C en promoveerde daardoor naar de Topklasse. Het jaar daarvoor werd de ploeg onder Wesselink ook al kampioen van de eerste klasse.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Gert Schutteman says:

    Proficiat Preud’Homme en Wesselink. Dik verdiend al zullen de wijsneuzen uit Amsterdam en Rijssen daar wel anders over denken.
Archief