Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

Preud’homme: ‘We hadden meer verdiend’

Geplaatst op 20 februari 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente boekte een punt tegen NEC (1-1), maar verloor er dus twee. Het was de achtste keer deze competitie  dat de ploeg van Michel Preud’homme (foto) tegen een 1-0 achterstand opliep en waarbij dan de  schade daarna gedeeltelijk of geheel hersteld werd. Inclusief Europa Cup en beker was het zelfs de elfde keer. Meestal leverde dat in de competitie geen puntverlies op, maar deze keer dus wel.
Dat het tegen NEC ook weer gebeurde, stelde de coach teleur en vooral ook de manier waarop het gebeurde, want hij had de spelers van tevoren gewaarschuwd voor de af en toe gevaarlijk penetrerende Niki Zimling van NEC. ‘Daardoor kwam we in een moeilijke situatie  terecht. Je moet dan veel extra’s doen om het weer om te buigen. Door een mooie actie van Bajrami werd het 1-1 en we hadden voor de rust nog meer mogelijkheden op doelpunten’, had Preud’homme gezien.
Over de  tweede helft zei hij dat NEC hen weliswaar nooit tot rust liet komen, maar dat Twente andermaal weer kansen kreeg op de drie punten. ‘We hadden gelukkig de kracht om de winnende treffer te forceren, maar het lukte niet, hoewel we dat wel verdiend hadden.’ De Belg kwalificeerde de remise als een negatief resultaat. We hadden dat niet verwacht, maar zullen op drie fronten doorgaan. We blijven daarvoor vechten.’
Op de vraag of de zware uitwedstrijd in Moskou een oorzaak zou kunnen zijn voor het matige spel,  zei Preud’homme dat de slechte concentratie bij het doelpunt van NEC er misschien wel mee te maken had, maar in fysiek opzicht had hij geconstateerd dat het met zijn ploeg wel goed zat, gezien de energieke manier waarop Twente in de slotfase jacht maakte op de winnende goal.
Preud’homme zei nog dat hij Bryan Ruiz in overleg met de medische staf wat langer had laten spelen, omdat Bajrami last van zijn rug had gekregen.

NEC-coach Wiljan Vloet toonde zich uiteraard een tevreden man. Hij loofde het sterke begin van zijn ploeg. ‘We hadden dat afgesproken, dat we energiek zouden starten met vleugelspelers en de wil om vooruit te denken. Dat zag er goed uit en we scoorden dan ook’, zei Vloet. ‘Toen Twente daarna een tandje hoger ging draaien en kansen kreeg, gingen we duidelijk minder voetballen. In de tweede helft was de druk gigantisch. Twente toonde veerkracht  en wij bleken echte kerels te zijn die het gevecht aanwilden gaan. We hebben gestreden en zijn blij dat het een punt opgeleverd heeft en dat we deze prachtige ploeg het scoren hebben belet.’

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief