Vrijdag 21 juni 2024
Twentesport

Preud’homme: ‘We hebben een mooie Europese campagne achter de rug’

Geplaatst op 14 april 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Ineens was er een doelpunt na een fraaie aanval en FC Twente veerde op. De duizenden fans vormden de volmaakte  twaalfde man en onder het motto ‘je kunt nooit weten….‘ begonnen ook de spelers erin te geloven. De 2-0 kon vallen, maar viel niet. Ook na de rust kon hij vallen, maar het werd 1-1 met een rode kaart voor Tiendalli, die door de coach van Villareal Garrido Fernandez opzichtig werd bepleit bij de vierde official. Nog een penalty – nu zonder kaart voor veroorzaker Bart Buysse – was FC Twente te machtig. De wedstrijd was voorbij net als het Europese avontuur. Het werd zelfs nog 1-3.
Michel Preud’homme had een plan in zijn hoofd om bij de rust nog meer spelers rust te geven. Wout Brama bijvoorbeeld zou bij aanvang van de tweede helft vervangen worden door Denny Landzaat. Maar hij liet Brama staan, omdat de 2-0 misschien nog wel zou kunnen vallen. ‘Dan hadden we nog een kans gehad’, schatte Preud’homme in.

Het liep dus anders. Het werd 1-1, Brama kreeg wat rust, Landzaat kwam alsnog. ‘Spijtig dat we verloren hebben, misschien hadden we die 1-1 moeten vasthouden. Maar we hebben een mooie Europese campagne achter de rug. In de Champions League hebben we een mooi parcours afgelegd en daarna hebben we de twee laatste kampioenen van Rusland uitgeschakeld. Nu zijn we eruit gegaan tegen een ploeg die ons niet goed lag. Wat we geleerd hebben? Dat zal de toekomst uitwijzen’, betoogde Preud’homme. Hij was tevreden over de vorderingen die Bryan Ruiz en Douglas toonden. ‘Als je in het lopende seizoen een tijdje moet ontbreken, is het moeilijk weer in vorm te komen. Daar heb je wedstrijden voor nodig. Daarom hebben we Bryan voorzichtig gebracht. Als je medisch genezen bent verklaard, ben je nog niet weer op je top. Dat zij er weer staan is een pluspunt voor de laatste vier wedstrijden en de bekerfinale. Ze komen in vorm, maar we weten ook dat we zondag drie spelers moeten missen wegens een schorsing en dat Luuk de Jong en Rasmus Bengtsson geblesseerd zijn. Maar met Luuk gaat het de goede kant weer op. Misschien doet hij morgen weer mee aan de collectieve training’, aldus Preud’homme.

En Fernandez, de coach van de Spanjaarden, hij was blij. ‘Ik heb er acht spelers bij die vorig jaar nog in de tweede divisie speelden. Ik complimenteer het team voor de ambitie en ijver waarmee ze te werk zijn gegaan tegen de nummer 1 uit de Nederlandse competitie. Dat geeft vertrouwen. We hebben een grote stap gemaakt in deze ronde’, zei Fernandez.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief