Zondag 16 juni 2024
Twentesport

Preud’homme: ‘Wie als eerste eindigt, verdient het’

Geplaatst op 15 mei 2011 door   ·   Geen reacties

AMSTERDAM – FC Twente heeft vier dagen alle hoofdprijzen van het Nederlandse voetbal in bezit gehad, de kampioensschaal, de beker, de Johan Cruyff Schaal en de titel bij de vrouwen. Daarvan zijn er sinds vanmiddag nog drie over, de landstitel ging naar Ajax. De Amsterdammers leken enkele weken geleden nog kansloos voor de titel, maar omdat FC Twente en ook de derde concurrent PSV steken lieten vallen, kwamen ze weer bij en grepen vandaag – op de laatste competitiedag – de landstitel.

Coach Michel Preud’homme (foto) had geschiedenis kunnen schrijven door de dubbel te pakken, maar de 3-1 nederlaag tegen Ajax verhinderde dat.  Dat Ajax furieus van start zou gaan, hadden hij en zijn teamgenoten verwacht. ‘Ze zetten direct druk om ons niet in  het spel te laten komen. Dat gebeurde dus ook.  Ze bluften ons 35 minuten af. We kwamen niet onder de pressie uit. Ajax zat heel kort op de bal en we kwamen dan ook op 1-0 achter. We haalden niet het niveau van vorige week. We hebben ons goed voorbereid, hebben ons niet gek laten maken. Maar de spelers waren er niet vandaag. Ze lieten zich intimideren, ze verloren te veel duels en ook in een bepaalde fase hadden we de tweede bal niet. ‘, aldus de Belg die door heel wat landgenoten werd gevolgd vandaag.

In de rust werden de juiste strijdplannen nog eens doorgenomen. ‘Maar we kwamen door een ongelukkige actie op een achterstand van 2-0 te staan. Het werd kort daarna 2-1 en toen hebben met man en macht geprobeerd de wedstrijd om te buigen. We kregen wat kansen, maar vandaag was Ajax de beste. Dat zij wonnen was logisch’, zei Preud’homme  na afloop.

Hij feliciteerde Ajax. ‘Ze hadden de ambitie de titel te pakken, we  moeten onszelf verwijten dat dat gelukt is en we gaan op zoek naar de antwoorden op de vraag hoe het zo heeft kunnen lopen.’ De Twentse trainer zei ook nog dat Ajax de titel verdiende. ‘Wie als eerste eindigt, verdient het.  Maar ook wij hadden een mooi seizoen met de Johan Cruyff Schaal, de beker, de kwartfinale van de Europa League en de tweede plaats waardoor we ons weer kunnen kwalificeren voor de Champions League.  Maar dat is een kleine troost’, aldus Preud’homme.

(Foto Eric Brinkhorst)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief