Preud’homme:’Het is geen prijs of titel, maar wel een enorme prestatie’

Geplaatst op 17 maart 2011 door   ·   Geen reacties

SINT PETERSBURG – Uiteraard was trainer Michel Preud’homme (foto) blij met de toegang tot de kwartfinales van de Europa League. ‘Het is geen prijs of titel, maar wel een enorme prestatie”, aldus de Belgische oefenmeester op de website van de club. ‘Ik zei al dat we met Zenit een Europese topploeg hadden getroffen en dat is zo gebleken. In de heenwedstrijd hebben we een uitstekende wedstrijd gespeeld en die opgebouwde 3-0 voorsprong was vandaag absoluut nodig. De bedoeling van ons was om een doelpunt te scoren. Dat doen we niet en Zenit kwam al voor rust met 2-0 voor. We hebben de slechte gewoonte om het onszelf zo moelijk mogelijk te maken. Het had echter ook anders kunnen lopen. We hebben het in de eerste helft niet goed gedaan en leken onder de indruk van alles. We hadden echter wel kunnen scoren na een paar minuten. Dat deden we helaas niet. We benutten de ruimtes niet goed, verloren de tweede bal en veel duels. In de tweede helft ging dat beter en kregen we grote kansen, waarvan er minimaal een moet zitten. Als dat gebeurt, is het gedaan met de tegenstander. Vervolgens nam Zenit meer en meer risico’s en ontbrak het ons aan de kracht om vol in de tegenaanval te gaan. We spelen om de drie dagen een wedstrijd en de vermoeidheid slaat dan een keer toe.’

Verdediger Bart Buysse was van mening dat zijn ploeg de overgang naar de kwartfinale zeker niet gestolen had. ‘Het veld was slecht, de training verliep anders normaal, maar we hebben ons niet laten beïnvloeden. Je kunt je daarop instellen. Tegen Kazan waren er ook al problemen.  We hebben de kwaliteit om ons door die problemen niet te laten beïnvloeden,’ aldus de Belg die voor de volgende ronde liever niet nogmaals een Russische ploeg wil loten. ‘Zeker is wel dat er weinig ploegen over zijn die sterker zijn dan Zenit.’