Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

Trofeeën voor de beste voetballers van het afgelopen seizoen

Geplaatst op 23 mei 2012 door   ·   14 Reacties

HENGELO – De prijzen zijn uitgedeeld. De beste spelers van het afgelopen seizoen hebben de erkenning gekregen in de vorm van een glazen trofee. Dat gebeurde tijdens de preview van het nieuwe TwenteSport magazine. Remko Pasveer, de doelman van Heracles Almelo, die als derde was geëindigd in het sterrenklassement van de Twentse profvoetballers, nam ook de eerste  prijs mee naar Almelo die ten deel was gevallen aan zijn ploeggenoot Lerin Duarte. Duarte kon er zelf niet zijn vanwege zijn verplichtingen bij Jong Oranje. Ola John eindigde als tweede in dit klassement. Hij is bezig met transferzaken, maar krijgt de bokaal binnenkort persoonlijk aangereikt.

De drie beste amateurs kregen eveneens hun bokaal. Erwin Nieuwboer was de beste amateurvoetballer van Twente in het afgelopen seizoen. Zijn ploeggenoten van HSC’21 Jordi Holtkamp en Stef Ottink werden gedeeld tweede. Zij kregen de bokaal uit handen van hun trainer Paul Krabbe, scheidend trainer van HSC die ook nog enkele woorden wijdde aan de degradatie van zijn nieuwe club SVZW uit de Topklasse. Hij vertelde dat de neergang van de ambitieuze Wierdense club hem teleurgesteld had. ‘Ik ben liever trainer in de topklasse dan in de hoofdklasse. Kijk eens wat voor mooie tegenstanders je dan hebt. Spakenburg, Rijnsburgse Boys, IJsselmeervogels, Excelsior’31, HHC en ga zo maar door’, zei Krabbe die een snelle terugkeer van de Zwaluwen niet als gemakkelijk inschat. ‘Er zijn meer goede clubs die een gooi gaan doen naar de topklasse’, had hij reeds geconstateerd. Krabbe noemde oa clubs als WHC, Staphorst en ACV.

Remko Pasveer reikte op zijn beurt een bokaal uit aan de minst gepasseerde doelman van het Twentse amateurvoetbal, Oscar van Dalen van Juliana’32. Van Dalen werd kampioen in de vierde klasse zaterdag en hoefde daarbij slechts 16 keer een bal uit zijn doelnet te vissen.
Ook de topscorer van het seizoen 2011-2012 werd gehuldigd. Jorn van Laar werd kampioen met TVO en scoorde 35 doelpunten. Uitgerekend in zijn laatste wedstrijd brak hij zijn sleutelbeen. Hij kreeg in aanwezigheid van zijn vader, oud-profvoetballer Frits van Laar, en zijn oma de bokaal overhandigd door Paul Krabbe.

Foto’s: boven Remko Pasveer overhandigt de trofee voor de minst gepasseerde keeper van het Twents amateurvoetbal aan Oscar van Dalen, doelman van Juliana’32.
Onder links; Benno Goossens, voorzitter van Achilles’12, overhandigt de trofee van de nummer 3 van het sterrenklassement  aan Remko Pasveer, de doelman van Heracles
Rechts: Paul Krabbe huldigt Jorn van Laar, topscorer van de regio.
(foto’s Robert Hoetink)

Delen is sportief

Reacties (14)

 1. Martijn Aalderink says:

  Het bestaat niet dat alle prijzen naar de zondag amateurs gaan. Iedereen weet dat de beste spelers op zaterdag spelen.

 2. Herman says:

  Helemaal mee eens en dan ook nog van 1 club HSC 21.
  Echt belachelijk, ons kent ons, ,dit slaat nergens op,

 3. Rob says:

  Als de beste spelers daadwerkelijk op zaterdag spelen, waarom moeten Excelsior en SVZW dan toch ieder jaar weer volop shoppen bij clubs als HSC’21 en Quick’20?

 4. Rob says:

  Bij Spakenburg zijn ze nu trouwens nog duizelig van het veegpartijtje tegen de zwakke zondagploeg Achilles’29.

 5. Theo says:

  Ik merk het al Robje jij hoort ook bij het kliekje.
  En dan wil je 1 wedstrijd gebruiken als maatstaf?? kinderachtig.

 6. freek says:

  Theo.. zo heeft een ieder zijn eigen kliekje. Jij maakt weer deel uit van het zure Calimero kliekje uit Rijssen. Zo heeft een ieder wat he.

 7. Monique Mulders says:

  Gek he, het ene jaar zondag en bakken vol sterren, het jaar er op echt voetballen in de zaterdagcompetitie en gelijk is het gedaan met sterren geven. Blijkbaar steekt een voetballer er op zondag sneller boven uit dan op zaterdag.

 8. peter says:

  Ach,sprak iemand die op dit sterrengala aanwezig was.
  En het is inderdaad een feit.De analysten,en beoordelers gingen wel erg amikaal om met hoog geklasseerde spelers uit het Haaksbergense.
  ALS JE ALS OUTSIDER GOED HEBT GEPRESTEERD EN vrij onbekend bent in het twentse ben je kansloos.

 9. peter says:

  En mijne heren,het valt toch op dat je in het ene jaar in zondagtopklasse bakken vol sterren krijgt,en daarna als diezelfde spelers overstappen naar de zaterdagtopklasse ze ineens geen enkele ster meer krijgen?Zouden die spelers dan inees er niets meer van kunnen?

 10. Rob says:

  Ik reageer slechts op het zoveelste klaagbericht vanuit Rijssen en dan hoor je plotseling bij een kliekje, dat is grappig. En tja, een domme dooddoener poneren als “iedereen weet dat de beste spelers op zaterdag spelen” is natuurlijk vragen om een ‘kinderachtige reactie’. Dat is simpelweg een kwestie van wie kaatst kan de bal verwachten.

  Met name de spelers die (voornamelijk van Quick) naar SVZW zijn gegaan, zijn dit seizoen een stuk minder uit de verf gekomen en hebben logischerwijs veel minder sterren gehaald, dat lijkt echter meer een structureel probleem van die club. Wilens heeft het juist heel goed gedaan (ook qua doelpunten) en die heeft volgens mij echt niet minder sterren gehaald dan vorig seizoen.

  En laten we wel wezen. Eén speler steekt er (niet onterecht denk ik) bovenuit, de rest zit dicht bij elkaar. Vier of drie sterren is net zoiets als een balletje binnenkant paal erin of er net uit. En uiteindelijk zijn al dit soort verkiezingen per definitie subjectief. Misschien moet Excelsior’31 maar eens een analist voordragen voor het panel. Dat zal de redactie vast met instemming begroeten.

 11. Marco says:

  Wel grappig die voortdurende discussie over sterren. Misschien deze methode eens over boord gooien en gaan werken met rapportcijfers, zodat iedereen een beoordeling krijgt. Misschien zijn er wel spelers die heel constant elke week een 7 scoren, maar net niet genoeg uitblinken voor een ster. Die zie je nu dus niet in de ranglijst, maar dan misschien wel. Ik kan mij overigens wel vinden in de winnaar van dit jaar.

 12. peter says:

  Dat idee juich ik ook toe.
  Met name de keepers en verdedigers die uiteraard niet of nauwelijks scoren,werden door het sterrenklassement tekort gedaan.
  Komt ook bij dat je maar de helft van de competitie (thuiswedstrijden)word beoordeeld.
  Als je als speler vaak op vreemde bodem goed presteerd,en juist op thuiswedstrijden minder dan pies je ook naast de pot.
  Dus je kunt nooit stellen dat het een eerlijk klassement is.

 13. geit says:

  Wat een gezeur over wie er nou beter is het Zaterdag of Zondag een ding is wel zeker in het Zaterdag is wel meer geld dan in het Zondag Endat de\spelers\ van hasc het beste uit de verf komen lijkt me ook logisch Voor het meer technische voet bal moet je op zondag zijn voor het werkvoetbal op zaterdag ik ben bij alle clubs geweest wel vaak in topwedstrijden
  maar hsc speelt echt het mooiste voetbal ze zullen wel niet zo winnen van excelcior en hhc maar spelen wel echt mooi voetbal over svzw hoeven we het niet te hebben zullen nu wel weer schreeuwen dat ze kampioen worden dat is toch ook geen kunst met zo,n selektie en krabbe er weer een kampioenschap bij en volgens mij is hij ook niet goed ingelicht want is er bij svzw wel een technische commissie of zijn dat Nijhof en Heutink

  • Hans says:

   Geit,
   Ik ken Krabbe ook en ik denk dat Krabbe wel weet hoe ‘t zit. Bij svzw zullen ze er ook wel achter komen hoe het zit! Let maar op.
Archief