Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

PSV – FC Twente 2-6 (0-4) – Analyse door Gert Lammerink

Geplaatst op 4 maart 2012 door   ·   Geen reacties

Dit was een historische wedstrijd voor FC Twente, een duel vergelijkbaar met de 5-1 overwinning op Ajax in 1968. Het was een wedstrijd waar mensen over jaren nog over zullen spreken. Het was een bijzondere prestatie van FC Twente en daarbij ook een verdiende overwinning. PSV speelde misschien niet best maar je moet dat wel afstraffen en de kansen die ontstaan benutten.

Even had ik het idee dat het misschien toch nog spannend zou worden, toen PSV na de rode kaart voor Douglas terug wist te komen tot 4-1. Het werd even hachelijk omdat PSV vervolgens een aantal mogelijkheden kreeg. Uiteindelijk kwam de overwinning van FC Twente niet in gevaar en mocht PSV blij zijn dat FC Twente de tweede helft met tien man speelde, anders was de nederlaag misschien nog wel veel hoger uitgevallen. 

Ik vond Leroy Fer en Willem Janssen de beste spelers aan de zijde van FC Twente. Daarbij kies ik voor Janssen, die twee keer scoorde, als man van de wedstrijd. Het duo geef ik ook een ster, net als Ola John. De wedstrijd zelf geef ik een acht wat amusementswaarde betreft.

PSV – FC Twente 2-6 (0-4)
Scoreverloop:
8. O. John 0-1, 19. Janssen 0-2, 35. Wisgerhof 0-3, 40. De Jong 0-4, 55. Toivonen 1-4, 74. Fer 1-5, 82. Toivonen 2-5, 87. Janssen 2-6
Scheidsrechter: Van Boekel
Geel: Labyad (PSV) Mihaylov en Janssen (FC Twente)
Rood: 51. Douglas na natrappende beweging
Amusementswaarde: 8
Man van de wedstrijd: Willem Janssen
Sterren: Janssen, Fer, John (1x)
PSV: Isaksson, Manolev (46. Lens),Bouma (75. Pieters), Marcelo, Willems (65. Vennegoor), Hutchinson, Wijnaldum,Mertens, Labyad, Toivonen, Matavz
FC Twente: Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Rosales, Brama, Fer, Janssen (90. Tiendalli), O.John (55. Bengtsson), De Jong, Chadli (88. Bajrami)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief