Vrijdag 21 juni 2024
Twentesport

PSV-FC Twente 3-0 (1-0) – Analyse door Ger Donners

Geplaatst op 9 december 2012 door   ·   1 Reactie

‘De wedstrijd was amusant voor mij als toeschouwer. Dit heeft met name te maken met de drie doelpunten. Verder speelden beide ploegen niet fantastisch. PSV had over de hele wedstrijd gezien de overhand.

Vanaf het eerste fluitsignaal zetten PSV de bezoekers onder druk. Hieruit ontstonden een aantal gevaarlijke momenten voor de Eindhovense ploeg. Twente leek pas halverwege de eerste helft wakker te worden. Na de openingsfase waarin PSV beter speelde, creëerde FC Twente toch een aantal kansen. Als deze waren benut, zou de wedstrijd anders zijn verlopen. PSV beschikte over elf spelers die allemaal gemotiveerd waren, iets dat van Twente moeilijk gezegd kan worden. Naar mijn idee bezorgde dit de Eindhovenaren ook de 1-0.

Na de rust was het PSV dat het initiatief toonde. De ploeg van trainer Dick Advocaat volgde goed de instructies op. In de aanloop naar het duel had Advocaat namelijk gezegd dat hij zijn spelers de opdracht zou geven om er bovenop te zitten. De eerste fase van de tweede helft werd gekenmerkt door een drietal kansen van de thuisclub. Hiervan werd er één benut en daarmee deed de ploeg zichzelf te kort.

Bij FC Twente ontbrak het aan vechtlust. De tweede 45 minuten waren voor de ploeg uit Eindhoven. Met name de verdediging van Twente oogde zwak. Robbert Schilder speelde zwak, maar ook Douglas zat niet in de wedstrijd. Ik had meer van deze laatste speler verwacht. In dit soort wedstrijden hoor je meer van jezelf te vragen dan FC Twente vandaag van zichzelf deed. Daarnaast liep het niet bij de ploeg van trainer Steven McClaren. Ik denk dat de ploeg uit vorm is. McClaren zei na afloop dat hij teleurgesteld was. Ik denk dat de trainer de boel niet meer helemaal in de hand heeft.

Bij de Enschedeërs haalden weinig spelers hun niveau, behalve Sander Boschker. Er gaat een compliment uit naar zijn werk als doelman. Hij heeft ervoor gezorgd dat Twente niet met een grotere nederlaag naar huis ging. Gezien het aantal kansen had de wedstrijd namelijk ook kunnen eindigen in 6-0.’

PSV-FC Twente 3-0 (1-0).
Scoreverloop: 38. Wijnaldum 1-0, 80. Matavz 2-0, 82. Narsingh 3-0.

Toeschouwers: 33.000.
Arbiter: Van Boekel.
Geel: Manolev (PSV), Douglas, Tadic (FC Twente).

Amusementswaarde: 7.
Sterren: –
Man of the match: –

Opstelling PSV: Waterman, Manolev, Derijck, Marcelo, Bouma, Hutchinson, Wijnaldum, Strootman, Narisngh, Matavz, Lens.

Opstelling FC Twente: Boschker, Rosales, Douglas, Bengtsson, Schilder (54. Braafheid), Janssen (67. Gyasi), Brama (81. Castaignos), Fer, Tadic, Boelykin, Chadli.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Eduard says:

    Het lijkt me duidelijk wat er aan de hand is. MC Claren kan de spelers niet motiveren. Dat is al langer helder want na de winterstop vorig jaar ging het radicaal mis met FC Twente. We hebben snel spelers gekocht in de HOOP dat dit in het nieuwe seizoen niet weer zou gaan gebeuren. Je kunt/mag verliezen van PSV als je ervoor gevochten hebt. Maar wat er gaande is bij FC Twente speelt al langer dan een maand. Er veranderd niet veel in het spel van FC Twente en dat kan alleen maar opgelost worden door een nieuwe trainer aan te stellen die wel verstand van voetbal heeft en mensen kan motiveren. MC Claren valt voor de zoveelste keer door de mand. Het wordt tijd dat het bestuur een wakker wordt en doorpakt voordat het te laat is!
Archief