Zaterdag 25 mei 2024
Twentesport

Rapporteur André Manuel: ‘Ajax speelde niet als een kampioen’

Geplaatst op 30 april 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Twee thuiswedstrijden voor de beiden Twentse profclubs, twee nederlagen en bij beide wedstrijden, Heracles-Heerenveen (2-4) en FC Twente-Ajax (1-2) was de thuisclub veel vaker dicht bij een doelpunt dan de bezoekende opponent.

Na afloop van Twente-Ajax typeerde André Manuel de kans van Ola John ver in de tweede helft als symptomatisch voor de wedstrijd en de matige vorm van Twente. ‘De kans voor Ola John en de manier waarop hij daar mee om ging zegt eigenlijk alles. FC Twente snakt duidelijk naar het einde van het seizoen. Het was nog niet eens zo heel slecht, maar de ploeg kon gewoon niet meer brengen. Op een gegeven moment ging het publiek er achter staan en had je even het idee dat FC Twente over Ajax heen zou walsen. Daarvoor ontbrak dan weer het geloof. Het enige positieve van vandaag is dat Ajax geen kampioen is geworden. Ik vond die ploeg voetballend niet best. Ze speelden niet als een kampioen, hadden maar weinig fatsoenlijke aanvallen’, aldus Manuel.
Berthil ter Avest was behoorlijk enthousiast over de topper in Enschede. ‘Ik heb een leuke wedstrijd gezien, hoewel ik zeker niet neutraal was, maar dat was denk ik bijna niemand in het stadion. FC Twente speelde de eerste helft fris en bij vlagen met veel druk naar voren. Als ze dat even niet deden, zag je dat Ajax over meer kwaliteit beschikt. Toch wist FC Twente goed druk te houden, ook omdat de linies goed op elkaar stonden’, meldde Ter Avest.

Bij Heracles-Heerenveen concludeerde Wim Neeskens dat Heracles niet had hoeven te verliezen. ‘De thuisclub kreeg een lesje in effectiviteit’, doelde Neeskens op het grote aantal kansen, dat Heracles miste. Hij bedeelde Quansah (op de foto in duel met Elm) en Pasveer met een ster. Marc Kemna had zich vermaakt bij deze wedstrijd en beloonde dat met een 8.5 voor de amusementswaarde. ‘Beide teams maakten er een mooi spektakel van. Zowel Heracles als ook Heerenveen zijn sterk in de omschakeling (aanvallend) en dit leverde erg veel kansen op. Vooral veel kansen voor Heracles, dat zichzelf niet beloonde en uiteindelijk een lesje kreeg in effectiviteit. Naast het hoge tempo van de wedstrijd heb ik ook genoten van de de individuele klasse van meerdere spelers.’

KLIK HIER voor de analyses.
(foto Sportfoto Regio Twente.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief