Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

Rapporteur André Manuel:’De spelers van FC Twente vraten het gras niet op’

Geplaatst op 23 december 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De rapporteurs van TwenteSport.com die de bekerwedstrijd FC Twente-PSV (1-2) beoordeelden waren niet bijster te spreken over de thuisclub en over het niveau van het duel. Willem de Vries en André Manuel gaven beiden een 6 voor de amusementswaarde. Manuel ging uitvoerig in op het schrale spel van FC Twente van de laatste weken. En ook op de tribune bespeurde hij, zo vertelde hij, geen echt cupsfeertje. ‘Het oogde allemaal erg gelaten, alsof iedereen zich er bij neer gelegd heeft dat het dit seizoen allemaal wat minder is dan voorgaande jaren. PSV speelt nu thuis tegen NEC. Daar had FC Twente dus ook kunnen staan. Dan sta je ook zo al weer in de halve finale. Straks in mei krijg je de situatie dat veel Tukkers niet weten wat te doen met hun tijd, zo gewend zijn ze om die finale te spelen. Ook de regionale busmaatschappijen zullen in de mineur zijn. Ik denk dat morgen de kater wel komt. Je zag aan FC Twente niet dat de ploeg ten koste van alles wilde voorkomen dat ze zouden verliezen. Ze vraten het gras niet op. Wat dat betreft is het veelzeggend dat PSV vier gele kaarten kreeg en FC Twente slechts een. Die ene was ook nog eens voor commentaar op de leiding.’

Volgens Manuel is de sfeer in de ploeg onder Co Adriaanse ook niet goed. ‘Spelers vinden hem onduidelijk, zo hoor ik uit verhalen om mij heen. Ik vind hem zelf ook blasé. Hij is anders dan de Co Adriaanse van vroeger. Destijds was hij een van de felste trainers uit de Eredivisie. FC Twente oogde vandaag net als in de eerste helft tegen Feyenoord. Wanneer je met een dergelijke instelling speelt, verlies je al je wedstrijden. Wanneer mooi voetbal er niet in zit, zul je dat toch moeten compenseren met inzet en werklust. Ik dacht bij de komst van Adriaanse dat hij echt de trainer zou zijn die FC Twente wederom een stapje verder zou gaan brengen’, aldus enkele fragmenten uit de analyse van de Diepenheimer.
De Vries vond het jammer dat de beslissende treffer ontstond door een fout van Douglas. ‘Dat het juist Douglas overkwam, hij speelde een goede partij. Dat gold ook voor Willem Janssen. Hij ging regelmatig goed de diepte in, had dan alleen de pech dat op dat moment de bal niet kwam’, aldus De Vries.

Lees ook de uitgebreide analyses van beide heren. KLIK HIER>

Foto: Onderonsje tussen twee voormalige ploegmaten van Feyenoord. Links Wijnaldum (PSV), rechts FC Twentes Leroy Fer.
(Foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief