Zondag 26 mei 2024
Twentesport

Rapporteur Berthil ter Avest: ‘Stel dat Ruiz in topvorm was geweest…’

Geplaatst op 17 februari 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – André Manuel en Berthil ter Avest keken namens het voetbalpanel van TwenteSport.com met een extra kritisch oog naar de verrichtingen van FC Twente  in Moskou. Manuel was niet te spreken over de eerste helft, maar looft de verdediging van de Tukkers. ‘Mensen vergeten wel eens dat ook de achterhoede uitstekend is, omdat alle aandacht vaak uit gaat naar de voorhoede spelers’, neemt hij het op voor Wisgerhof cs.
Omdat Manuel de wedstrijd in de kroeg keek met meerdere voetballiefhebbers ontstond daar al gauw dat  bekende euforische gevoel na een winstpartij. ‘We zeiden onderling: Twente gaat voor de ‘trebble’, voor kampioenschap, beker en Europa League. Maar wat moeten we dan volgend jaar nog winnen? Ik denk dat iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt vandaag heel tevreden kan zijn’, aldus de cabaretier annex voetballiefhebber.

Berthil ter Avest was zeer tevreden met het spel van zijn oude club in de tweede helft. ‘Na de rust speelden ze wat meer naar voren, zetten ze iets meer druk en kon je zien dat Rubin Kazan geen grootse ploeg heeft. Twente had nu sneller de bal, had een hogere balcirculatie en dan komen er meestal wel mensen vrij te staan. Bryan Ruiz (foto) verspeelde veel ballen, maar desondanks had Twente een overwicht. Stel dat Ruiz in topvorm was geweest…’, mijmerde de oud-prof.

KLIK HIER voor de uitgebreide analyse van beide rapporteurs.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief