Donderdag 23 mei 2024
Twentesport

Rapporteur Folkert Velten over spel Heracles: ‘De kopjes moeten weer fris worden’

Geplaatst op 12 maart 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO/NIJMEGEN – De rapporteurs van TwenteSport.com die Heracles-ADO (0-2) en NEC-FC Twente (3-1) konden niet veel lovende woorden bedenken voor het spel van de Twentse ereedivisieclubs, want beide teams verloren verdiend.
‘De wedstrijd ging, uiteindelijk als een nachtkaars uit. Heracles zal moeten oppassen dat dat niet ook met het seizoen gebeurt. Ze wilden de nacompetitie voor Europees voetbal halen, maar op dit moment staan ze dichter bij de strijd tegen degradatie. Ik denk niet dat het zover zal gaan  komen. Eigenlijk was het een rare avond, een avond die niet past bij het Heracles wat je gewend bent. Als Heracles op deze wijze verder gaat zullen ze niet veel punten meer halen’, zei Alfred Nijhuis.
En Folkert Velten, de voormalige topscorer van Heracles, meldde: ‘Door het verlies hoeft Heracles voorlopig niet meer naar boven kijken, maar juist naar onderen. De ploeg slaagde er nauwelijks in gevaarlijk te worden, vrijwel al het gevaar kwam uit standaardsituaties. De kopjes moeten weer fris worden’, aldus Velten.

NEC-FC Twente werd geanalyseerd door Erik van Rossum, oud-speler van beide ploegen. Hij had NEC dit seizoen nog niet zo goed bezig gezien, maar constateerde ook dat FC Twente zwaar tegenviel. ‘Als ik honderd euro op deze wedstrijd had moeten wedden, dan had ik die op voorhand op FC Twente ingezet. Of het nu kwam doordat die ploeg nog de wedstrijd tegen Schalke van afgelopen donderdag in de benen had weet ik niet, maar FC Twente begon heel slap’, zei Van Rossum. ‘Bij FC Twente ontbraken natuurlijk Douglas en Willem Janssen, maar dat mag geen excuus zijn. Ik vond met name de eerste twintig minuten ongelooflijk. NEC won in die fase elk duel en FC Twente was het telkens net niet. Het spel van die ploeg was vandaag FC Twente onwaardig.’ Van Rossum gaf een zeven voor de amusementswaarde. ‘Al zullen de NEC supporters vast een hoger en de FC Twente fans een lager cijfer hebben gegeven’, zei hij relativerend.
Van Rossum vond het spel van Ola John een ster waard. In het klassement (zie voorpagina) komt de aanvaller van FC Twente daardoor weer op gelijke hoogte met Lerin Duarte van Heracles.

KLIK HIER voor de uitgebreide analyses van beide wedstrijden.

Foto:  FC Twente-speler Glynor Plet (links) duelleert met Zoltan Szelesi
(foto: TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief