Rapporteur Henk Mulder: ‘FC Twente maakt weer heel goede kans op titel’

Geplaatst op 24 januari 2011 door   ·   Geen reacties

23 januari 2011

HENGELO – Sportjournalist Henk Mulder analyseerde vandaag FC Groningen – FC Twente (1-2). Hij meldde onder meer dat op de overwinning van FC Twente weinig af te dingen viel. ‘Dit is gewoon een van de twee beste, zo niet de beste ploeg van Nederland. Er zijn maar weinig ploegen die er in slagen om in Groningen te winnen. Ook de manier waarop dat gebeurde, het was geen gestolen overwinning, maar een met overtuiging behaalde winst, geeft mij het gevoel dat FC Twente weer een heel  goede kans gaat maken op het kampioenschap’, aldus Mulder.

Mark Kemna zag vanmiddag in Enschede een slechte wedstrijd. Rigtersbleek verloor kansloos met 4-0 van laagvlieger Sneek Zwart Wit. ‘Sterren deel ik logischerwijs niet uit. Voor de amusementwaarde geef ik een vijf en dan houd ik het nog hoog aan. De man van de wedstrijd was de spits van de gasten. Smaal was bij elke doelpunt betrokken, scoorde zelf een keer en was een constant plaag voor de verdediging van Rigtersbleek’, luidde een deel van Kemna’s rapportage.

Peter Visser had wat mee plezier aan zijn wedstrijd gisteren in Vriezenveen. Deto klopte Nunspeet met 3-0. ‘Ik geef een zesje voor de amusementswaarde, voor rust was het best aardig, met een soms leuk combinerend Deto. De tweede helft bood weinig meer’, aldus Visser die Xander ten Hove gekozen heeft tot Man van de Wedstrijd. ‘Hij speelde een prima rol op het middenveld. Verdedigde goed mee en was voetballend de verbindingsspeler tussen de linies, waarbij hij ook een aantal goede passes richting de voorhoede had. Hem ken ik daarom ook een ster toe, net als aan Vincent Bilanovic. Dat is een slimme speler, sterk in de combinatie en ook vandaag weer doeltreffend.’

Klik hier voor de uitgebreide versies van genoemde analyses.