Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

Rapporteur Michael Dikken: ‘De aanvallende wissel had eerder gemoeten’

Geplaatst op 3 maart 2011 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – Het voetbalpanel van TwenteSport.com werd gisteravond bij FC Twente-FC Utrecht vertegenwoordigd door Willem de Vries en Michael Dikken, beiden oud-speler van de landskampioen.

De Vries was positief over doelman Sander Boschker. ‘Ik vond dat hij, ondanks dat hij weinig te doen had, attent keepte. De laatste vijf minuten zette FC Utrecht druk, zonder gevaarlijk te worden. Uiteindelijk won FC Twente verdiend de wedstrijd. Ik heb geen man van de wedstrijd gekozen. Er was vandaag niemand die echt uitblonk. Ik geef een 6 voor de amusementswaarde, het was geen goede wedstrijd’, vond De Vries.

Dikken had verwacht dat Preud’homme Denny Landzaat zou wisselen voor een echte aanvaller, toen  Twente tegen tien man speelde, maar dat gebeurde dus niet. ‘Hierdoor werd er niet optimaal gebruik gemaakt van de ruimte. Daarnaast was het baltempo ook veel te laag. In de tweede helft duurde het ook veel te lang voordat de aanvallende wissel er kwam. Ik vond dat Twente door de manier van spelen Utrecht in de wedstrijd hield. Bijna kregen de Tukkers daardoor het deksel op de neus’, aldus de oud-middenvelder.

Klik HIER voor de uitgebreide analyses van De Vries en Dikken.

FOTO:  Sander Boschker en Dries Mertens in de slag om de bal.

(foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Janneke says:

    Dikken heeft gelijk. Preud’homme wisselt vaak aan de late kant.Landzaat had eerder moeten worden gewisseld mijn inziens.




Archief