Rapporteur Michel Steggink over spel FC Twente: ‘Het was net een schaakspel’

Geplaatst op 28 november 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De rapporteurs van TwenteSport.com waren logischerwijs niet enthousiast over het spel van FC Twente tegen Vitesse (0-0). Michel Steggink meldde: ‘FC Twente speelde niet goed, in een te laag tempo. Het was net een schaakspel, de bal geen van het ene station naar het andere, zonder dat er eens een speler werd overgeslagen. Er zat ook geen diepte in het spel, omdat de beide buitenspelers niet op dreef waren. Alles werd over de as gespeeld en was daarmee voor Vitesse erg eenvoudig te verdedigen. FC Twente kwam er gewoon niet doorheen.’ Steggink deelde geen sterren uit. Douglas was in zijn ogen de Man of the Match.
René Roord oordeelde precies andersom. Hij gaf Douglas een ster, maar wees geen Man of the Match aan. Roord: ‘De eerste helft ging de bal te langzaam rond. De tweede helft ging dat beter en ontstond er meer druk. Toch ontbrak de scherpte om de wedstrijd te beslissen. Luuk de Jong kreeg twee kansen, en ook Ola John en Nacer Chadli hadden de mogelijkheid. Bij de aanvallers en middenvelders ontbrak de scherpte om het laatste zetje te geven.’

Bij Roda JC-Heracles (3-1) oordeelde sportjournalist Mark van Rijswijk dat Heracles in de eerste helft wel aardig voetbalde, maar dat in de tweede helft het spelsysteem van Heracles niet meer werkte. ‘Roda JC zette meer druk naar voren. Heracles liet verdedigend steekjes vallen en had een voorhoede die niet in de wedstrijd zat. Daardoor liep de ploeg tegen een terechte nederlaag aan. Je kunt de schuld bij de verdediging leggen, maar eigenlijk was er helemaal niemand die zijn gebruikelijke niveau wist te halen.’ Toch gaf Van Rijswijk en ster aan Remko Pasveer en Marko Vejinovic.

De enige wedstrijd in het amateurvoetbal die door een lid van het voetbalpanel van deze website bezocht werd, was Excelsior’31-GVVV (1-3). Peter Visser werd niet warm van dit topklasseduel, zo meldde hij.  De nederlaag van Excelsior’31 was volgens Visser verdiend. Hij vond Nigel Michels de enige speler die boven de middelmatige Rijssense ploeg uitstak en beloonde hem met een ster.

Voor het sterrenklassement: zie de voorpagina. Voor de uitgebreide analyses: KLIK HIER.