Woensdag 29 mei 2024
Twentesport

Rapporteur Willem de Vries: ‘Deze wedstrijd van FC Twente sloeg alles’

Geplaatst op 4 februari 2013 door   ·   1 Reactie

KERKRADE/ENSCHEDE – De rapporteurs van het voetbalpanel van TwenteSport.com werden niet bijster verwend bij de twee Twentse profploegen, hoewel Heracles bij vlagen goed speelde in Kerkrade bij Roda JC (3-3). Journalist Dennis Geuenich meldde onder meer: ‘Omdat Heracles in de eerste helft veel creëerde, leek er voor de bezoekers in de tweede helft geen vuiltje aan de lucht. De zelfverzekerdheid van Heracles werd zelfs versterkt door Dario Vujicevic die direct na rust zijn ploeg op een 3-1 voorsprong zette. Op dat moment dacht ik dat de wedstrijd gespeeld was. De Heraclieden leken de boel onder controle te hebben en Roda had tot dusver nog weinig laten zien. Niets bleek minder waar’, zag hij. Hij benoemde Vejinovic tot Man of the Match.(foto)

Bij FC Twente is het kommer en kwel. Willem de Vries, zelf oud-speler, was zwaar teleurgesteld en ontevreden over het spel van de Tukkers tegen FC Utrecht (2-4). De Vries: ‘Dit is de slechtste wedstrijd die ik dit seizoen van FC Twente heb gezien. Het was helemaal niks vandaag bij Twente. De ploeg speelt de laatste paar maanden sowieso al niet fantastisch, maar deze wedstrijd sloeg alles’, aldus de voormalige stopper. ‘De goals die na de rode kaart vielen, kwamen beiden voort uit een dode spelsituatie. Volgens mij zijn dit juist momenten waarin het niet uit maakt of je nou met tien of elf man speelt.’
Gerrit Megelink had ook een uitgebreide reactie op de matige prestatie van FC Twente. ‘Ik zette, al voordat het seizoen begon, grote vraagtekens bij de technische staf van de club, en dat doe ik nog steeds. Zo snapte ik bijvoorbeeld vandaag wederom de keuzes van de trainer niet. Hier heb ik een aantal voorbeelden van. Luc Castaignos, de spits die al het hele seizoen uit vorm is, wordt keer op keer weer de mogelijkheid geboden om zich te bewijzen. Ik snap niet waarom hij telkens wordt opgesteld, laat staan op de linksbuiten-positie. Volgens mij heeft Twente nog enkele vleugelspelers op de bank. Daarnaast begrijp ik het beleid rondom Willem Janssen ook niet helemaal. Ik krijg het gevoel dat hij als een prostituee gebruikt wordt, ‘inzetbaar waar nodig’. Deze middenvelder beschikt over een aantal kwaliteiten die bij Twente niet goed worden benut. Mocht hij bijvoorbeeld niet passen in het systeem op het middenveld, dan zou hij met zijn loopvermogen ook makkelijk omgeschoold kunnen worden tot een vleugelverdediger. Tot slot irriteer ik mij mateloos aan de wisselvalligheid van de opstelling’, zei de altijd kritische Hengeloër.

KLIK HIER voor de volledige analyses van Geuenich, De Vries en Megelink.

Foto: Met zijn handen probeert Roda-speler Delorge (rechts) de Almelose uitblinker Vejinovic van de bal te zetten
(foto René Hummel)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Ge. says:

    Luc is niet uit vorm, hij kan helemaal niks van. Stomme aankoop.
Archief