Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Rapporteur Willem de Vries ontgoocheld over FC Twente: ‘Als je nog niet van PEC kunt winnen…’

Geplaatst op 26 november 2012 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – FC Twente speelde gelijk tegen PEC Zwolle (2-2) en maakte met het stroeve spel de rapporteurs van TwenteSport.com niet enthousiast. Mark Dijkstra komt zelden bij FC Twente, zo vertelde hij. Hij hoopte op een mooie partij, maar zag een tobbende ploeg. ‘PEC had uiteindelijk misschien wel een overwinning verdiend. Een gelijkspel is in ieder geval meer dan terecht. De Twentenaren missen vuurkracht en wilskracht om wedstrijden te winnen. In tegenstelling tot de thuisclub speelde PEC als een collectief. Elke speler gaf alles wat hij in huis had. Hierdoor werd de wedstrijd enigszins amusant. Vanuit Twents perspectief verdient de wedstrijd een zware onvoldoende, maar ik beoordeel de wedstrijd met een zes door het voetbal dat Zwolle heeft laten zien’, aldus Dijkstra die gecharmeerd was van het spel van Joost Broerse, middenvelder van PEC. De Almeloër hoorde om zich heen veel mensen die Steve McClaren de schuld gaven. ‘Er wordt veel afgegeven op de trainer, maar ik vraag me af of dit wel helemaal terecht is. Hij maakt weliswaar af en toe beslissingen die ik niet had gemaakt, maar voor gebrek aan inzet en wilskracht bij veel spelers, is hij niet geheel verantwoordelijk’, stelde Dijkstra.

Willem de Vries was teleurgesteld. De oud-speler van FC Twente was dan ook niet mals met zijn kritiek. ‘Het was helemaal niks. Als je als Twente zijnde niet van PEC kunt winnen, dan mankeert er iets bij de club volgens mij. Twente speelde deze week weliswaar twee wedstrijden, maar dat moet geen excuus zijn voor het slechte spel van afgelopen weekend. Als ik kijk naar de eerste helft, zie ik bedroevend voetbal. Er was geen enkele uitgespeelde kans waar te nemen bij beide ploegen. Het was een ongeïnspireerde pot.’

Ik hoopte dat het tij bij de thuisploeg zou keren na rust, met name na de 1-0. Helaas gebeurde dit niet. Zwolle ging wél langzaam beter voetballen. Na 90 minuten vond ik zelfs dat PEC beter heeft gespeeld dan FC Twente. Het ontbrak bij de Enschedeërs aan wilskracht en motivatie. Daarnaast heb ik geen goede combinaties gezien en werd er slordig gespeeld.

Johan Inan, verslaggever van het AD zag Heracles in Tilburg met 2-2 gelijk spelen tegen Willem II. ‘Heracles Almelo heeft er moeite mee om een wedstrijd te beslissen. Dit wordt normaal gesproken gedaan door het slot op de verdediging te gooien, maar ervaring vertelt ons dat dit nog niet Heracles’ sterkste kant is. Een andere optie is vaker scoren. Na een 2-0 voorsprong verwacht je dat Heracles over haar tegenstander heen loopt. Vaak is Heracles tot beiden niet in staat. Dat is jammer omdat Peter Bosz (foto) en zijn mannen hierdoor onnodig puntenverlies lijden’, zei Inan. Hij gaf geen sterren.

Tonnie Elferink bekeek de streekderby Excelsior’31-Deto (3-0) en keek kritisch naar het het spel van de Rijssenaren. ‘Het ziet er wel verzorgd uit, maar toch schieten ze er weinig mee op. Ik hoorde om me heen de mensen mopperen. Ze willen meer zien van deze spelers, ze willen dat ze meer initiatief tonen om de tegenstanders in de war te brengen’, concludeerde de Diepenheimer die vindt dat Excelsior meer kan. ‘Excelsior moet met deze ploeg nog hogerop kunnen komen op de ranglijst. Het gaat de laatste tijd al beter, de spelers krijgen vertrouwen, dat zie je’, aldus Elferink die ook op Deto aanmerkingen had. ‘Deto staat onderaan en toonde te weinig inzet in de eerste helft. Dat is toch het eerste wat ze moeten doen in die omstandigheid: strijd leveren, af en toe erop kletsen. Dat werd overigens na de rust wat beter.’

KLIK HIER voor de complete analyses.

Foto: Lerin Duarte in actie tijdens Willem II-Heracles
(René Hummel)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Eduard says:

    Het is triest, het was triest en het zal ook nog wel even triest blijven. Angst heerst, gezeur tegen de scheidsrechters heerst, frustraties heerst. Veel doorsnee voetballers waarin ik mezelf ook categoriseer vallen door mand. Voetballers die over de rug van talent mee mogen voetballen en daar een aardige boterham aan overhouden. Mazzel noemen we dat. Er zijn mensen die keihard voor een habbekrats moeten zwoegen. Binnen in een vieze fabriek. Het is jammer dat Twente na het kampioenschap de kansen heeft laten liggen om weer kampioen te worden. Dit jaar dreigt ook weer zon jaar te worden. En eigenlijk mogen we niet klagen want de doelstelling is nog steeds bij de eerste vier eindigen zoals Brama tot vervelends toe heeft herhaald de afgelopen jaren. Brama, tjonge jonge wat een arrogante kwast en wat een standaard teksten heeft die telkens na de wedstrijd. Het hele FC Twente is nog te lui om de mouwen op te stroken en voor mekaar te vechten. Week in week uit veranderd er NIETS! Arrogantie is ok, maar dan moet je wel resultaten laten zien. Ik begrijp niet waarvoor er trainingen zijn. Probeer verdorie eens wat anders dan elke week hetzelfde domme, simpele spelletje. Ga eens trainen en raak de bal eens 1 keer aan in plaats van iedere keer willen aannemen, 10 seconden kijken en weer terug spelen richting verdediging. Ga eens driehoekjes oefenen, ga een oefenen hoe je Castaignos beter kunt laten functioneren, ga eens afwerken op doel, zorg verdorie eens dat jullie weer zelfvertrouwen krijgen en jullie weer wat uitstralen. Dit is voetbal onwaardig! Niet omdat twente een keer verliest of gelijk speelt maar het is niet om aan te gluren. De tegenstander heeft nog steeds teveel respect voor Twente. Zwolle had heel goed gezien, ok als jullie toch niet kunnen voetballen maken wij er een leuke middag van. Knap! Gefeliciteerd Zwolle! Actie! Gevoel! Passie! Zet je verstand uit een gaan in die 90 minuutjes! Succes!

    Forza Twente!
Archief