Maandag 4 maart 2024
Twentesport

Rapporteur Willem de Vries over spel FC Twente: ‘Er werd meer gevoetbald dan onder Co Adriaanse’

Geplaatst op 22 januari 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De twee rapporteurs die namens het voetbalpanel van TwenteSport.com FC Twente-RKC (5-0) hebben bekeken, waren opgetogen over het spel en de invloed van Steve McClaren. Edwin Hilgerink meldde: ‘Ik heb positieve puntjes gezien, met het oog op de terugkomst van Steve McClaren. De poppetjes stonden goed en als iedereen zijn vorm haalt, doen ze bovenin mee. Dan bedoel ik niet de titel, maar een plek bij de eerste drie. Als ze daar eindigen, doen ze het goed. Je ziet aan het positiespel dat er een andere trainer is. Er is meer beweging. Wout Brama kwam ook meer in het spelletje voor en pakte zijn oude vorm op. Voor de winterstop, onder Co Adriaanse, vond ik dat er altijd een blok van vijf spelers achterin en een blok van vijf voorin was, waardoor Brama op het middenveld verzoop in de zee van ruimte. Nu is het compacter, zijn er meer korte combinaties’, zei Hilgerink, zelf oud-verdediger van FC Twente.

Willem de Vries, ook een oud-verdediger van de club, had meer lijn in het spel van FC Twente gezien. ‘Het middenveld was goed in beweging. Er werd meer gevoetbald dan onder Co Adriaanse. Het combinatiespel was beter. Het spel is beter geworden, ook al was het met eenzelfde elftal. Ik heb wel vertrouwen in de tweede seizoenshelft’, aldus de Oldenzaler die duidelijk was over het spel van opponent RKC. ‘Dat stelde niets voor.’
Zowel De Vries als Hilgerink benoemde Luuk  de Jong (foto) tot Man of the Match. Hij kreeg ook van elk een ster voor het klassement (zie voorpagina). Hilgerink gaf daarbij ook een ster aan Douglas.

Voor de complete analyses van beide rapporteurs: KLIK HIER.

(Foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief