Rapporteurs niet bijster positief over winnende Twentse profploegen

Geplaatst op 23 april 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De rapporteurs van TwenteSport.com die de uitwedstrijden van FC Twente en Heracles observeerden, zagen twee zeges, maar waren desondanks niet erg opgetogen. Wim Neeskens was bij De Graafschap-Heracles (2-3) en zag een wedstrijd met twee gezichten: ‘Ik dacht in het begin dat De Graafschap dik zou gaan winnen, maar uiteindelijk was het toch Heracles dat won’, zei Neeskens. ‘Heracles had alle geluk dat ze niet al in de openingsfase met 3-0 achter kwamen. Pasveer redde goed, maar in de veertiende minuut werd het toch 1-0 voor De Graafschap. Heracles leek van slag, maar kwam toch op 1-1. De wedstrijd draaide om, het werd 1-2, 1-3 en het had zelfs 1-4 kunnen worden.’ Neeskens vond scheidsrechter Makkelie niet consequent fluiten. Sterren deelde hij niet uit, een man of the match heeft hij niet kunnen ontdekken.
Sportjournalist Theo Ruizenaar deelde bij Excelsior-FC Twente (0-1) eveneens geen sterren uit. Doelpuntenmaker Nacer Chadli (foto) was in zijn eigen de man of the match. ‘Het was een heel matige wedstrijd. FC Twente begon aardig en speelde de eerste vijftien minuten ook goed. Ze waren negentig minuten lang veelvuldig in balbezit en speelden dominant. Er was alleen heel weinig creativiteit. De eerste helft was er een fatsoenlijke aanval. De kopbal van Luuk de Jong op aangeven van Ola John. Er waren wel wat kansen en de overwinning was op basis van de gehele wedstrijd ook wel verdiend’, aldus de Rotterdammer.

KLIK HIER voor de uitgebreide analyses van beide rapporteurs. Het sterrenklassement wijzigde niet, zie voorpagina.