Zondag 19 mei 2024
Twentesport

Rapporteurs roemen instelling Heracles

Geplaatst op 26 maart 2012 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De rapporteurs van TwenteSport.com, Willem de Vries en Edwin Nieland, gingen gisteren met plezier naar Heracles-FC Utrecht (3-1).
Nieland: ‘Dat begon eigenlijk al vooraf, met alle euforie rondom de bereikte bekerfinale. Je vraagt je dan af hoe de ploeg met die situatie om zal gaan. Wat dat betreft een groot compliment voor de spelers van Heracles, waar de knop meteen om is gegaan naar het duel van vandaag’, zei Nieland die speciaal lette op de onervaren centrale verdedigers van de Almelose bekerfinalist. ‘Het viel me daarbij op dat Kwame Quansah een opvallende rol speelde. Hij liep telkens net een stapje extra om zijn verdedigers te ondersteunen.. Daaraan kun je zien hoe goed ingespeeld deze ploeg is. Op basis van zijn goede spel verdiend Quansah vandaag een ster. Tevens roep ik hem uit tot man van de wedstrijd.’ Nieland gaf ook matchwinner Gouriye en doelman Pasveer een ster.
De Vries zag ook dat Heracles in the winning mood is. Het had tot gevolg dat de punten in Almelo bleven. De Vries: ‘Heracles pakte drie punten die het ook hard nodig had om aansluiting te behouden bij de top negen. Als man van de wedstrijd kies ik voor Remko Pasveer die enkele goede reddingen had’, zei De Vries die de doelman en ook Gouriye met een ster beloonde.

FC Twente was zaterdagavond niet best op dreef bij ADO (1-1). Aad Kila vond het onvoorstelbaar wat hij van FC Twente heeft gezien dat in zijn ogen onherkenbaar was. ‘De ploeg heeft volgens mij in jaren niet zo slecht gespeeld. De eerste minuten, tot aan de goal, waren nog wel goed. Vervolgens was het gebeurd. Er was geen beweging op het middenveld en achterin. De ploeg krijgt nu te maken met nog meer druk en ik zie het somber in voor de bovenste twee plaatsen’, meldde de Hagenaar, oud-speler van FC Twente èn ADO. Hij deelde geen sterren uit.

Voor de uitgebreide analyses: KLIK HIER. Het sterrenklassement voor de beste Twentse profvoetballer staat op de voorpagina. Pasveer klimt naar de derde plaats. Ook Quansah schuift een plaatsje op.

Foto: De sterk spelende Remko Pasveer van Heracles vangt de bal boven het lichaam van Utrechter Mike van der Hoorn.
(Foto Sportfoto Regio Twente.nl)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief