Rapporteurs TwenteSport.com: ‘FC Twente was de betere ploeg’

Geplaatst op 2 december 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Van het voetbalpanel van TwenteSport.com waren twee oud-spelers van FC Twente – Rik Platvoet en Berthil ter Avest – content met de zege van de thuisclub op Fulham (1-0).
Rik Platvoet
: ‘Fulham wilde er geen wedstrijd van maken en speelde vanuit een gesloten verdediging. Daarbij werden ze alleen met spaarzame uitvallen gevaarlijk. FC Twente slaagde er, op tien minuten na, in om het duel te controleren. Dat gebeurde alleen niet in een al te hoog tempo. Ook FC Twente kreeg geen geweldige kansen, maar  was wel de betere ploeg’, aldus de voormalige aanvaller. ‘Ik vond de wedstrijd redelijk goed, FC Twente heeft het professioneel uitgespeeld. Er zijn alleen twee voetballende ploegen nodig om er een leuke wedstrijd van te maken’, stelde hij. Platvoet benoemde doelpuntenmaker Marc Janko (foto hiernaast) tot Man of the Match.

Berthil ter Avest: ‘Wout Brama, Leroy Fer en Denny Landzaat boden zich wel aan om ingespeeld te worden, maar dat gebeurde te weinig. Op zich was dat wel de sleutel voor de wedstrijd geweest. De bal had sneller rond moeten gaan, maar spelers leken niet met het volste vertrouwen te spelen. Dat zag je bijvoorbeeld aan Dwight Tiendalli, die vaak de bal achteruit speelde. Het publiek reageerde daar dan weer op, waardoor spelers ook niet zekerder werden’, meldde Ter Avest die beter tevreden was over de tweede helft. ‘Dat kwam ook omdat Ola John toen mee deed. Hij heeft wel een actie in uit en de dreiging een man uit te spelen. Daardoor had FC Twente telkens een mannetje meer op het middenveld of voorin. FC Twente controleerde de wedstrijd. Fulham oogde met de uitvallen wel dreigend, maar werd nooit echt gevaarlijk. Ik kreeg het idee dat Fulham niet beter kan dan hoe ze vandaag speelden. De tweede helft waren er meer kansen voor FC Twente. Ook Emir Bajrami speelde beter dan voor rust.’ Voor Ter Avest was Wout Brama de Man of the Match.

Lees de uitgebreide analyses van Platvoet en Ter Avest door HIER te klikken.

Roberto Rosales (midden) duelleert met Bobby Zamora, links Kerim Frei - Foto's Eric Brinkhorst