Rapporteurs TwenteSport veroordelen optreden Fledderus

Geplaatst op 18 april 2011 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De twee rapporteurs van TwenteSport.com waren niet bijster positief over het optreden van Mark-Jan Fledderus die tijdens Heracles-PSV tegen twee gele kaarten aanliep.  ‘Als je al geel hebt, is het onnodig om op het middenveld het risico te lopen om nog een tweede gele kaart te krijgen. Dat gebeurde dus wel en daardoor moest Heracles verder met tien man. De ploeg uit Almelo had nog verandering kunnen brengen in de stand, maar Willy Overtoom miste een penalty. Daarna speelde PSV het zakelijk uit,’ aldus Dijkstra.
Willem de Vries dacht dat de domme overtreding van Mark-Jan Fledderus (foto), waardoor hij van het veld moest, het breekpunt in de wedstrijd zou gaan worden. ‘Ik had toen echt het gevoel dat Heracles als een kaartenhuis in elkaar zou zakken’, meldde De Vries. ‘Het tegendeel bleek waar. De ploeg uit Almelo bleef zelfs met tien man de betere ploeg. Het breekpunt was voor mij de gemiste penalty van Willy Overtoom. Als hij had gescoord, had PSV de tweede treffer niet meer gemaakt.’
Hoe verschillend zijn de bevindingen van de rapporteurs: Dijkstra vond het geen goede wedstrijd, hij benoemde Everton tot Man of the Match; De Vries vond het een leuke en spannende wedstrijd n vond Vejiunovic de beste man van het veld.

Oud-profvoetballer Dennis te Braak meldde als rapporteur van TwenteSport.com dat de uitslag (1-1) van De Graafschap-FC Twente terecht was. ‘FC Twente speelde in een laag tempo, waardoor De Graafschap niet in de problemen kwam. De beste kansen in de eerste helft waren voor De Graafschap. FC Twente creëerde heel weinig en ik vond dat je heel duidelijk kon merken dat Theo Janssen op het middenveld ontbrak. Nu was Bryan Ruiz de enige speler die voor creativiteit kon zorgen. De tweede helft veranderde er weinig. FC Twente kwam uit het niets op voorsprong, door een goed doelpunt van Denny Landzaat. Wat FC Twente vervolgens fout deed was na het doelpunt verder terug te gaan spelen’, aldus Te Braak.

Lees de totale analyses van beide wedstrijden HIER.