Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

Rapporteurs typeren FC Twente-NEC als breek- en vechtvoetbal

Geplaatst op 21 februari 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Rik Platvoet en Alfred Nijhuis, de twee rapporteurs bij FC Twente – NEC (1-1) hadden zo hun eigen gedachten bij het analyseren van de wedstrijd.  Nijhuis noemde het spel van FC Twente breekvoetbal, Platvoet (foto) sprak over vechtvoetbal.

Nijhuis: ‘FC Twente speelde een soort powerplay, kreeg wel kansen, maar mocht uiteindelijk blij zijn dat het een punt behaalde. NEC heeft namelijk helemaal geen slecht team. Ik vond bij NEC Schöne en ook Zimling heel goed spelen. Daarom mocht FC Twente blij zijn dat het vandaag de wedstrijd niet verloor. Het waren vooral ballen uit de tweede lijn maar geen echte kansen die de ploeg kreeg. Het was meer breekvoetbal. Na de wedstrijd tegen Rubin Kazan van donderdag leken de krachten een beetje op. Misschien had de ploeg iets compacter moeten spelen. FC Twente bracht voorin en op het middenveld wel meer dan NEC, maar uiteindelijk was het niet genoeg’, aldus Nijhuis, zelf een ervaringsdeskundige met een tiental Champions League-duels achter zijn naam bij Borussia Dortmund.

Platvoet
: ‘Naar mate de wedstrijd vorderde werd het steeds meer vechtvoetbal. Je kon merken dat FC Twente een wedstrijd in de benen had, want de echte scherpte was er af, terwijl NEC dreigend bleef. De laatste vijf minuten kreeg FC Twente vanuit corners en door een bal van De Jong op de lat nog wel kansen. Ik vond dat de ploeg niet genoeg combineerde en te vaak de lange bal hanteerde. In andere wedstrijden was het nog wel eens een individuele actie die het verschil kon maken, maar ook dat lukte vandaag niet.’

De uitgebreide analyses van Nijhuis en Platvoet leest u HIER

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief