Zondag 21 juli 2024
Twentesport

Rubin Kazan – FC Twente 0-2 – Analyse door Andre Manuel

Geplaatst op 17 februari 2011 door   ·   Geen reacties

Ik denk dat FC Twente heel tevreden mag zijn met dit resultaat. Het zag er de eerste helft niet naar uit. Waarschijnlijk was het toen nog niet koud genoeg, want de tweede helft, toen het kouder werd, presteerde de ploeg beter. Met dit resultaat is FC Twente zo goed als zeker door naar de laatste zestien.

 Het is een knappe prestatie, zeker wanneer je bedenkt dat Rubin Kazan al sinds 2006 niet meer thuis verloren had. Nou is Moskou misschien niet echt een thuiswedstrijd, maar de omstandigheden waren toch echt in het voordeel van Kazan dat gewend is aan dit soort temperaturen. Ik had trouwens wel het idee dat er gesjoemeld is met de temperatuur. De UEFA had 14,8 graden, daar zal vast hier en daar wat druk bij zijn gezet. Aan de andere kant snap ik het ook wel. Ze hadden waarschijnlijk iets van, we zijn er nu toch, laten we het dan ook maar afmaken. Wanneer FC Twente dik verloren had, dan hadden ze het vast op het weer gegooid, nu zullen ze weinig te klagen hebben.

 Ik vond Luuk de Jong een goede wedstrijd spelen. Hij scoorde de eerste goal en zat ook bij de tweede er goed bij. Voor de rest was het gewoon een goede teamprestatie. De eerste helft werd FC Twente toch van het veld getikt. Kazan speelde zoals FC Twente in thuiswedstrijden. Ik denk dat FC Twente maar zelden zo achter de tegenstander aan heeft moeten lopen als vandaag. De laatste twintig minuten zag je dat FC Twente midden in de competitie zit, terwijl Kazan daar nog aan moet beginnen. Dat verschil in ritme en conditie kon je echt merken. Ik had na de 1-0 eigenlijk een offensief van Kazan verwacht. Wat dat betreft vond ik het opvallend hoe gemakkelijk Kazan verslagen werd. Bovendien heeft FC Twente zelf ook weinig weggegeven. Mensen vergeten wel eens dat ook de achterhoede uitstekend is, doordat alle aandacht vaak uit gaat naar de voorhoede spelers.

 Ik heb de wedstrijd in de kroeg gekeken en daar hadden we het er al over, FC Twente gaat voor de ‘trebble’, kampioenschap, beker en Europa League. Maar wat moeten we dan volgend jaar nog winnen? Ik denk dat iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt vandaag heel tevreden kan zijn.

 Rubin Kazan – FC Twente 0-2 (0-0)

Amusementswaarde: 7

Man of the match: Luuk de Jong

Scoreverloop: 77. De Jong 0-1, 88. Wisgerhof 0-2.

Rubin Kazan: Arlauskas, Kuzmin, Ansaldi, Navas, Bystrov, Lebedenko, Noboa, Dyadyun, Bocchetti, Karadeniz, Natcho.

FC Twente: Mihaylov, Rosales, Douglas, Wisgerhof, Onyewu, Brama, Chadli (89. Landzaat), Janssen, Ruiz, De Jong, Bajrami (73. John).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief