Vrijdag 19 juli 2024
Twentesport

Rubin Kazan-FC Twente 0-2 – Analyse door Berthil ter Avest

Geplaatst op 17 februari 2011 door   ·   Geen reacties

FC Twente heeft deze wedstrijd heel professioneel aangepakt. Vooral gezien de klimatologische omstandigheden. Ik was ervan onder de indruk hoe ze die wedstrijd naar de hand hebben gezet, ondanks dat het spel niet groots was, maar vooral de tweede helft was het goed wat ze lieten zien.

In de eerste helft was het in aanvallend opzicht niet veel, maar grote problemen zijn er eigenlijk ook niet geweest. Twente had een paar counters, maar ik zag al wel dat ze de betere ploeg waren. Wellicht waren de omstandigheden te veel van invloed. Ze kropen teveel terug, lieten zich zakken en dat is niet typisch FC Twente. Ze wisten natuurlijk niet precies wat ze daar konden verwachten en moesten door al die verwikkelingen daar even een omslag maken. In de rust is dat goed bijgesteld.
Na de rust speelden ze wat meer naar voren, zetten ze iets meer druk en kon je zien dat Rubin Kazan geen grootse ploeg heeft. Twente had nu sneller de bal, had een hogere balcirculatie en dan komen er meestal wel mensen vrij te staan. Bryan Ruiz verspeelde veel ballen, maar desondanks had Twente een overwicht. Stel dat Ruiz in topvorm was geweest… Je zag Theo Janssen af en toe doorjagen op hun laatste linie, dat zag je bijvoorbeeld in de eerste helft niet. Daardoor merkte je al dat er in de tweede helft wat te halen zou zijn.

Voor de amusementswaarde geef ik een 7, want mede gezien alle randzaken was het een leuke wedstrijd om naar te kijken.
Theo Jansen (foto) is ook mijn Man of the Match.

Rubin Kazan – FC Twente 0-2 (0-0)

Amusementswaarde: 7

Man of the match: Theo Janssen

Scoreverloop: 77. De Jong 0-1, 88. Wisgerhof 0-2.

Rubin Kazan: Arlauskas, Kuzmin, Ansaldi, Navas, Bystrov, Lebedenko, Noboa, Dyadyun, Bocchetti, Karadeniz, Natcho.

FC Twente: Mihaylov, Rosales, Douglas, Wisgerhof, Onyewu, Brama, Chadli (89. Landzaat), Janssen, Ruiz, De Jong, Bajrami (73. John).

Rapporteur Berthil ter Avest is voormalig profvoetballer van oa FC Twente,  Roda Jc en Borussia Mönchengladbach.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief