Ruime overwinning vrouwen FC Twente

Geplaatst op 11 mei 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De vrouwen van FC Twente hebben hun thuiswedstrijd tegen Telstar afgesloten met een ruime overwinning. De Tukkers wonnen met 4-1. Ellen Janssen en Maayke Heuver scoorden beiden twee keer.

FC Twente domineerde het duel vanaf de aftrap en nam via Ellen Jansen al na zes minuten een voorsprong. Ook het vervolg was voor de Tukkers. Maayke Heuver verdubbelde de voorsprong vanaf elf meter, na een handsbal. Vlak voor rust kreeg Ashley Nick de gelegenheid haar afscheidsduel op te luisteren met een doelpunt, toen na andermaal hands de bal opnieuw op de stip ging. De Amerikaanse raakte vanaf elf meter slechts de lat.

Na de thee kwam FC Twente Vrouwen snel op 3-0. Een fantastische steekpass van Maayke Heuver werd over de kansloze keeper gewipt door Ellen Jansen, die daarmee voor haar tweede treffer van de avond tekende. Het duel leek hiermee beslist maar Telstar kwam terug in de wedstrijd, toen Loïs Oudemast tegen scoorde. Aan alle onzekerheid werd bovendien een einde gemaakt door een goal van uitblinker Maayke Heuver, die een directe vrije bal op bijzonder fraaie wijze binnen schoot.

FC Twente – Telstar  4-1 (2-0)
07. Jansen 1-0, 24. Heuver pen 2-0, 56. Jansen 3-0, 57. Oudemast 3-1, 80. Heuver 4-1
Bijzonderheden: In de 44e minuut mist Ashley Nick een strafschop voor FC Twente Vrouwen
FC Twente: Van Veenendaal, Minnaar (83. Roetgering), Van de Sanden (70. Mijnheer), Nick (89. Hulshof), Dekker, Heuver, Pieëte, Jansen, Wigger, Renfurm, Klein Braskamp.