Ruime zege voor FC Twente Vrouwen op PSV/FC Eindhoven

Geplaatst op 16 november 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De vrouwen van FC Twente hebben betrekkelijk eenvoudig gewonnen van de vrouwen van PSV/FC Eindhoven. Hoewel de ploeg van trainer Arjan Veurink vroeg op voorsprong kwam via Maaike Heuver (foto), werd het voor kort nog gelijk door een doelpunt van Jette van Vlerken. In de tweede helft stelde FC Twente orde op zaken door via doelpunten van Sherida Spitse, Maaike Heuver, Shanice van de Sanden en Anouk Dekker ruim met 5-1 te winnen.

FC Twente maakte aan het begin van de eerste helft direct de intenties duidelijk, door PSV/FC Eindhoven direct onder druk te zetten. Dat resulteerde in veel balbezit voor de koploper van de BeNe League Orange. Het duurde dan ook niet lang voordat de score door Maaike Heuver werd geopend. De middenveldster zag Angela Christ na tien minuten te ver voor haar doel staan en plaatste de bal op prachtige wijze over de keepster in het doel. Na de vroege openingsgoal controleerde FC Twente de wedstrijd en probeerde het met lange ballen over de verdediging van PSV/FC Eindhoven de rappe buitenspeelsters te bereiken. Die lange ballen kwamen nauwelijks aan, maar toch was met name Marlous Pieëte enkele keren gevaarlijk vanaf de linkervleugel. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor FC Twente, maar ineens maakten de bezoeksters gelijk. Uit een vrije trap kopte de volledig vrijstaande Jette van Vlerken de eerste bal op het doel van Sari van Veenendaal, die geen antwoord had. Na die gelijkmaker werd Twente nog één keer gevaarlijk uit een vrije trap, maar de bal werd gepakt door Christ.

Na de pauze verscheen PSV wat aanvallender dan in het eerste bedrijf en dat zorgde voor ruimte in de verdediging. FC Twente maakte daar goed gebruik van en nam snel in de tweede helft afstand van de Eindhovense vrouwen. Eerst scoorde Sherida Spitse uit een vrije trap de tweede Twentse treffer, waarna via Heuver, Pieëte en aanvoerster Anouk Dekker halverwege de tweede helft een comfortabele marge werd opgebouwd. De overwinning van FC Twente kwam daarna niet meer in gevaar en de vrouwen speelden de wedstrijd professioneel uit.

Door de overwinning heeft koploper FC Twente nog steeds een comfortabele voorsprong van vier punten op nummer twee ADO Den Haag, dat in Amsterdam Ajax met 2-1 versloeg.

FC Twente Vrouwen – PSV/FC Eindhoven Vrouwen 5-1 (1-1)
10. Heuver 1-0, 39. Van Vlerken 1-1, 57. Spitse 2-1, 62. Heuver 3-1, 66. Van de Sanden 4-1, 67. Dekker 5-1.