Vrijdag 23 februari 2024
Twentesport

Ruime zege voor vrouwen FC Twente

Geplaatst op 19 april 2013 door   ·   Geen reacties

375x Ellen Janssen CF4A0457_ENSCHEDE – Het vrouwenteam van FC Twente heeft de bekeroverwinning op Ajax, eerder deze week, een goed vervolg gegeven, door op eigen veld het Belgische Beerschot met ruime cijfers te verslaan. Een hattrick van Ellen Jansen en goals van Marlous Pieëte, Anouk Dekker en Tessa Klein Braskamp zorgden ervoor dat de Tukkers met 7-0 wonnen. Dat resultaat is een record binnen het vrouwenvoetbal.

Vooraf was eigenlijk al wel duidelijk dat FC Twente een gemakkelijke avond zou hebben. Beerschot was na acht speelrondes nog puntloos, maar wel in het bezit van een dramatisch slecht doelsaldo. Tijdens de wedstrijd bleek ook wel waarom dat het geval is. De Belgische vrouwen speelden met veel inzet, maar kwamen simpelweg kwaliteit te kort. Voor rust werd het krachtsverschil nog niet zo nadrukkelijk in cijfers uitgedrukt. Na een mooie pass van Anouk Dekker, schoot Marlous Pieëte 1-0 binnen. Vijf minuten na de 1-0 kwam het tweede doelpunt tot stand. Ellen Jansen schoot, wederom na aangeven van Anouk Dekker de bal beheerst achter de Belgische keepster.

Na rust zorgde Dekker met de 3-0 voor de beslissing. In het laatste kwartier kwamen er nog vier doelpunten bij. Na een mooie actie en afronding van Ellen Jansen, viel in de 74e minuut de 4-0 en maakte Jansen niet veel later ook de 5-0. Met een afstandsschot van Sherida Spitse en een schot in de kruising van Tessa Klein Braskamp, was de zevenklapper compleet.

FC Twente Vrouwen – Beerschot AC 7-0 (0-2)
Scoreverloop:
33. Pieëte 1-0, 38. Jansen 2-0, 60. Dekker 3-0, 74.  Jansen 4-0, 76. Jansen 5-0, 80.  Spitse 6-0, 86. Klein Braskamp 7-0
FC Twente: Van Veenendaal, Minnaar, Bakker, van de Sanden(45.Renfurm), Spitse, Dekker(64. Klein Braskamp), Pieëte, Roetgering, Worm (7.’Westervelt), Munsterman, Jansen

Foto: Ellen Jansen (nr 17) als stralend middelpunt

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief